Tröttnade på fotbollen – kontrakteras av IFK

Från division 2 till allsvenskan i rekordfart. "Det är så häftigt", säger Kristoffer Khazeni om det påskrivna A-lagskontraktet med IFK Norrköping.

Kristoffer Khazeni tar steget från Sylvia till IFK Norrköping.

Kristoffer Khazeni tar steget från Sylvia till IFK Norrköping.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-10-17 17:27

Det är lite av en Buster-touch på Kristoffer Khazenis fotbollsutveckling. Talangen från Stockholm tröttnade på fotbollen och tog ett break. 

Vurpan på moppen och det brutna nyckelbenet bidrog inte till att suget kom tillbaka och det var med bästa kompisens övertalning som Khazeni åter snörde på sig skorna. 

Förra säsongen spelade IFK Stocksund division 2-match mot Sylvia och Adnan Ergül, sportchef i Sylvia, fastnade för den bollbekväma mittfältaren.

Tillsammans med Niklas Söderberg värvades Khazeni in av division 1-nykomlingen och det visade sig med en gång att det var två spelare som lyfte det unga Sylvia-laget.

Mest har Khazeni övertygat och efter att ha fått träna regelbundet med "Peking" i höst får nu mittfältaren ett A-lagskontrakt.

– Så häftigt. Inspirerande på alla sätt men också lite förvånande med de skador jag haft under säsongen. Målsättningen när jag flyttade till Norrköping var ändå det här, men det är inget jag vågade hoppats på, säger 24-åringen till Sporten.

Kontraktet med IFK gäller två år. 

– Någonting har man väl gjort rätt, skrattar Khazeni om chansen. Nu hoppas jag att jag kan vara skadefri och bygga upp mig under försäsongen och fortsätta utvecklas. Det är en boost på alla sätt.

Adnan Ergül strålade under torsdagen när uppflyttningen från Sylvia till IFK blev offentlig.

– Det är perfekt för oss. Det här visar att du kan ta steget från Sylvia om du är tillräckligt bra. Det gör det lättare för oss locka hit spelare, säger sportchefen.

Jens Gustafsson till IFK:s hemsida:

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda Kristoffer denna möjlighet. Det är sällan nu för tiden att denna typ av spelarkarriär når elitfotbollen. Men i Kristoffer ser vi en exceptionell spelare och med de egenskaperna vill vi nu ge honom chansen att lyckas inom eliten.

– Detta har möjliggjorts via hårt arbete av Sylvia och sportchefen Adnan Ergül. Vidare har Marcus Falk Olander gjort ett strålande arbete för att förbättra Kristoffers fysik som gör det möjligt att han kan mäta sig hos IFK.

Sylvia välkomnade en testspelare på torsdagens träning. Robin Frej kommer visa upp sig.

Tipsare: Kristoffer Khazeni. 

– Intressant att se vad Robin kan göra. Kristoffer har talat väl om honom, säger Adnan Ergül. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!