Tredje gången gillt mot Wetterbygden

Förlust i ligan och i cupen. På tredje försöket kom revanschen för Dolphins behövde. "Alla segrar är bra men den här kan vi bygga på ".

Segerjubel!

Segerjubel!

Foto: David Iwung

Basket2019-11-19 21:39

Få tippade Wetterbygden som topplag före säsongen men laget från Huskvarna hade vunnit sju och förlorat tre före besöket i Stadium Arena. För Dolphins var siffrorna de omvända.

Mentalt viktigt att slå ett lag som låg före dem.

Inte bara Nässjö och Umeå.

En säsong då Dolphins behöver bryta barriärer.

En liten sådan bröts mot Wetterbygden, 103–85.

Visst låg rivaliteten tät ute på planen, med två kortväxta lag som spelar med hjärta och fart. De flesta hade svårt att hänga med, spelarna, domarna och inte minst domsluten som inte gick i takt med spelet.

Dolphins plus inför de sista två perioderna var att de hållit Wetterbygdens poängkung Tyler´Sabin på låga 4 poäng. Så när unge Vincent Taylor dunkade igång tredje perioden för Dolphins med sina första ligapoäng såg det ganska ljust ut.

Men Ty började skjuta treor. Anton Saks hamnade i foulproblem, såg det ut som matchen skulle glida ur Dolphins händer.

– Vi har mött dem två gånger och förlorat. Vi visste att de skulle vara bra så vi kom väl förberedda. Vi hade dem mot repen senast men då hade vi hade lite misstag i matchen. Ty (Tyler Sabin) är en utmärkt skytt och vi visste att vi måste hålla honom nere för att kunna vända till seger, sa LaDarien Griffin efter slutsignalen.

Mikko Riipinen coachade smart, lät de unga spelarna avsluta tredje perioden. Lucas Lindh ersatte Saks under korgarna med pondus, Jeril Taylor sänkte avgörande poäng i sista perioden med mjuka handleder.

Men matchens dramatik avgjordes med tre bestämda dunkar som tog Dolphins från 94–81 till 98–83. Två av dem kom från LaDarien Griffin.

Smällar som inte Wetterbygden orkade resa sig från.

– Jag kände att det boostade laget. Det är tufft för andra laget när publiken går igång och de får det svårt att få i de egna poängen, sa Griffin som fick ta selfies och skriva autografer efteråt.

En avgörande seger för Dolphins.

– Vi kan matcha vilket lag som helst i den här ligan, men vi måste få det att fungera i alla fyra perioderna. Det har varit lite upp och ned men när vi får ihop det så är vi ett bra lag.

Dolphins–Wetterbygden   103–85 (16–18, 31–23, 20–31, 36–13) 

Dolphins: Jeril Taylor 27, LaDarien Griffin 23, Tim Schüberg 17, Tyre Gathright 13, Lucas Lindh 7, Anes Zekovic 6, Anton Saks 6, Gustav Moberg 2, Vincent Taylor 2. Wetterbygden bästa: Tyler Sabin 22, Adam Rönnqvist 16, Jonathan Peleg 12. Publik: 1087.

Tyré Gathright var som vanligt nyttig med 13 poäng. Men det var hans amerikanska lagkamrater LaDarien Griffin och Jeril Taylor som blev avgörande på slutet.
Tyré Gathright var som vanligt nyttig med 13 poäng. Men det var hans amerikanska lagkamrater LaDarien Griffin och Jeril Taylor som blev avgörande på slutet.
Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!