Tre blågula Dolphins-systrar

Ella Eklöf får sällskap av två år yngre systrarna Tuva och Saga i ungdomslandslagen. "Kul att båda är ungefär lika bra", säger hon.

12 juni 2019 19:30

Dolphins har flera spelare med i sommarens olika ungdomslandslag.

02:orna Ella Eklöf och Ida Gustafsson ska med "Framtidslandslaget" på ett femdagarsläger i Ängelhom med start på lördag.

– Det är kul att få representera sitt land och en utmaning att träffa folk från hela landet. Det blir match mot Danmark också, berättar Ella som har varit med på tre liknande landslagsläger innan.

Hennes yngre tvillingsystrar Saga och Tuva, födda 2004, finns med i det yngre "Utvecklingslandslaget" som åker norrut till Luleå i stället.

Tre blågula systrar hör kanske inte till vanligheten.

– Det kanske inte är någon nyhet för mig men det är ju jättekul. Båda kan utnyttja varandras egenskaper och hjälpa varandra. Men sen kanske de inte alltid gör det ändå, säger Ella och skrattar.

11–15 juli ska Saga dessutom, tillsammans med tränaren Klara Hellman, representera Sverige på det renodlade tjejlägret Fiba European Women´s Basketball Summit i Slovenien.

Övriga Dolphinsspelare på ungdomslandslagsuppdrag:

Jonathan Eriksson är uttagen i HU 20-landslaget som har läger i Södertälje 21–23 juni följt av turnering i Bulgarien 24–26 juni.

HU 18 har läger i Stockholm 25–26 juni innan NM i Finland 26 juni–2 juli. Hugo Bergström, tidigare Dolphins men nu studerande i USA, är uttagen. Oliver Cupan, tidigare Dolphins men nu i Mark, är reserv.

I HU 16, också i NM, finns Dolphins Hugo Lilja med och Philip Georgson är reserv. I DU 16 är Dolphins Karolina Andersson reserv i NM-truppen.

Ida Jonsson Ojala är med på DU18-lägret i Köping 14–16 juni.

I herrarnas framtidslandslag i Ängelholm 15–20 juni finns Elias Åberg med. Reserver är Jacob Hadi och Kyri Irakoze.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh, Fredrik Rosander