Tränarbomben – han tar över IFK

IFK Norrköping har hittat ersättaren till tränaren Anders Gahnström. ”En fantastisk lösning i slutänden”, sa sportchef Ingela Andersson.

18 september 2018 21:01

Anders Gahnström klev av från tränarrollen i IFK Norrköping av personliga skäl i helgen.

– Något man måste respektera.

– Alla blev lite chockade och tagna på sängen. Men det blev en viss oro i lägret och alla funderingar kom om framtiden och vad som händer från olika håll och kanter, säger IFK Norrköpings sportchef Ingela Andersson.

I fjol, som egen föreningen hade det varit svårlöst. Nu när dam- och herrfotbollen finns under samma tak gick det lättare att lösa knuten som uppstod, med tre seriematcher kvar samt en cupmatch mot allsvenska Eskilstuna City.

– IFK är en fantastisk förening med stora resurser. Att vi kunde få in Tony Martinsson som tränare i gruppen under resten av säsongen är en suverän lösning. Han var på träningen i går och presenterade sig för gruppen. Nu känns det plötsligt mycket glädjande och som att alla kommer knyta näven i fickan och jobba på den korta tid som är kvar av säsongen.

I stort sett hela säsongen har det varit en jakt mellan serieledande Jitex och IFK Norrköping. Bara ett lag får kvalchansen uppåt.

– Jag hoppas det kan bli vi så att det blir fler matcher i höst.

Förutom tränarbytet mellan Anders Gahnström och Tony Martinsson är ledarstaben intakt.

Ditt första år som sportchef, är det något du känner inte riktigt blivit som du hade tänkt dig?

– Nej. Det är klart att det finns saker som inte blivit jättebra. Vårt U-lags seriespel har blivit få matcher med långa resor mot dåligt motstånd. Men det är inte klubbens fel utan det ligger mer på fotbollen och olyckligt att det blev som det blev.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle