Tog OS-guld – petas från VM

För ett år sedan tog Simen Hegstad Krüger OS-guld i skiathlon.

Men på VM i Seefeld petas norrmannen från distansen.

Jag var förberedd på att det kunde bli så, säger han.

12 februari 2019 12:25

Konkurrensen i det norska skidlandslaget är stenhård och i stället för att ställa den regerande OS-mästaren på startlinjen i skiathlonen är det Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe och Emil Iversen som får chansen i 30 kilometersloppet.

De resultat som har varit och med tanke på hur vi tror att tremilen blir gjorde att vi landade på Klæbo. Det har varit en utmaning att ta ut det här laget, men efter en totalutvärdering blev det så här, säger landslagstränaren Eirik Myhr Nossum.

"Dålig magkänsla"

Hegstad Krüger slutade på fjärde plats i skiathlonen i norska mästerskapet nyligen, och han tror själv att den missade pallplatsen ligger till grund för VM-petningen.

Efter norska mästerskapet var jag förberedd på att det skulle kunna bli så här. Jag hade en dålig magkänsla. Jag fick beskedet för en vecka sedan, och har haft tid att tänka igenom det, säger han.
Men jag ska inte sticka under stolen med att jag blev besviken.

Hegstad Krüger får i stället hoppas på en plats i stafettlaget och i den avslutande femmilen.

Brandsdal superreserv

Samtidigt står det klart att Finn Hågen Krogh och Mari Eide får de två sista platserna i det norska sprintlaget på VM.

Krogh vann sprinten i norska mästerskapen nyligen och kom trea i världscuptävlingen i Lahtis i helgen. Han kompletterar det starka norska herrlaget som också består av Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar och Emil Iversen.

Eirik Brandsdal blir superreserv, säger landslagschef Vidar Løfshus.

Mari Eide tog sig in i VM-truppen tack vare femteplatsen i Lahtis. Övriga norska sprintdamer är Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng och Kristine Stavås Skistad.

VM i Seefeld inleds den 20 februari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-NTB