Skadad på bänken fick hon se sitt lag förlora sista grundseriematchen mot Telge, 54–60 i Stadium Arena.

– Frustrerande, visst. Jag vet inte när jag kan spela. Vi tar det från dag till dag. Det har blivit lite bättre de senaste dagarna, berättade den 23-åriga skytten från Australien.

Skadan har smugit sig på under säsongen.

Artikelbild

– Det sitter i nedre ryggen. Jag har haft ryggproblem tidigare, men det här är något helt annat. Det värker lite hela tiden, berättade hon.

Dolphins väntar på att få en skelettröntgen gjord på Geraldine så snart som möjligt. Hon har varit en av lagets viktigaste spelare och hittills snittat 14,9 poäng och 6,3 returer.

– Utan henne har vi ingen riktig fyra på planen. Det känns som det är 50–50 om hon kan komma tillbaka nu, sa coachen Jurgita Kausaite.

När Geraldine saknades valde Telge att dubbla på centern Sofia Pelander som fick det riktigt jobbigt under korgen.

Artikelbild

Samtidigt pressades Lovisa Hjern och bollförarna hårt av Telges aggressiva försvar.

Dolphins fick ingen harmoni i spelet, men ledde ändå i pausen med 36–30. Telge kunde flera gånger springa i enkla poäng, framför allt genom ligans illerkvicka poängetta Klara Lundquist.

–  Vi visade hjärta den här gången och spelade otroligt bra försvar. Men vi sköt inte bra. Vi fick svårt i tredje perioden och hade svårt att sätta bollen, summerade coachen Jurgita Kausaite efteråt.

I Telge fick förra Dolphinsamerikanskan Deanna Weaver tidiga foulproblem och tvingades vila mycket, men balanserade sig kvar på planen med sina fyra. Hon blev gästernas matchvinnare.

– De hade mer energi på slutet. Nu ser ju slutspelet lite annorlunda än vad vi tänkt oss. Det ger dem lite bättre självförtroende, sa forwarden Michaela Borg.

Hon bidrog med sex poäng, sju returer och hårt jobb under sina 28 minuter.

Resultaten i sista omgången gjorde att tre lag hamnade på 22 poäng; Dolphins, Eos och Telge.

Som fyra ställs Dolphins mot, just Telge i kvartsfinalen i bäst av tre matcher. Dolphins börjar hemma på söndag och går in i slutspelet med två raka förluster.

– Nu ska vi analysera den här matchen och förbereda oss så bra vi kan inför kvartsfinalen, sa Jurgita.

Hon berättade att det varit en tuff vecka med flera spelare borta så hon tvingats låna in killar till träningarna.

Umeå, med endast en förlust, vann serien före Luleå och Alvik.

– Vi är nöjda med säsongen och vår fjärdeplats. Vårt mål var att komma topp fem, så det är jättebra, sa Michaela Borg.