Tekie om sin fotbollsframtid

Stanna i Östersund eller återvända till KAA Gent? "Det är en fråga till Östersund", säger TesfaldetTekie till Fotbollskanalen.

9 januari 2019 16:50

I januari 2017 köptes IFK Norrköpings talang loss av KAA Gent som kom överens med 21-åringen om ett kontrakt över tre och ett halvt år.

LÄS MER: "Presenterades officiellt på hemsidan"

Det har inte blivit något ligaspel för mittfältaren med den fina touchen som återvände till allsvenskan i december 2017.

Östersund lånade Tekie på ett 18-månaderskontrakt och det blev 15 matcher i norr under fjolårssäsongen.

Vad händer nu?

– De (Gent) har en bra dialog med min agent. De har haft bra scoutingrapporter från mina matcher i Östersund och de är väldigt nöjda med hur det har gått. Det kom på tal redan i somras att de vill ha tillbaka mig, men jag kände att jag ville fortsätta spela och få fler matcher. Samtidigt har jag även ett kontrakt med Östersund i sex månader till, så det kommer jag respektera, säger Tekie till Fotbollskanalen.

Gent har värvat flitigt från IFK Norrköping de senaste säsongerna.

LÄS MER: "Ingenting talar för att Smith lyckas"

Förutom Tekie nypte även belgarna Emir Kujovic och Eric Smith från "Peking" – men det är ingen som gjort direkt succé.

Tekie om omställningen:

– Det var kanske att det var en tuffare miljö med alltifrån träningar till matcher. Jag kom även tillbaka från semester och fick en tuff inledning med skador. Jag hittade aldrig min kropp och sedan blev det ännu värre med skador, så då kände jag att jag ville komma iväg och hitta spelglädjen igen och då passade Östersund bäst.

– Jag fick en jättebra bild av klubben, staden och spelarna, samtidigt som jag fick en skön smak av Europa-spelet, så jag skulle jättegärna vilja gå tillbaka dit och visa upp mig.

En annan tidigare IFK-stjärna, Astrit Ajdarevic, placeras i Djurgården. Sportchefen Bosse Andersson har bekräftat att han haft ett möte med AEK Aten-proffset.

– Vi har träffat Astrit och det finns anledningar till det. Det är en spännande fotbollsspelare och han skulle inte träffa oss om han inte tyckte att Djurgården var intressant. Det var ett förutsättningslöst möte sedan får vi se vad det leder till, säger Andersson till Sport-Expressen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung