"Tanken är att jag ska lägga av"

Räkna inte med Christoffer Karlsson i Åtvidabergs FF nästa säsong. Det gör han inte själv. "Å andra sidan har jag ju sagt förut att jag ska lägga av", säger han.

14 november 2018 17:00

Mittfältsveteranen gjorde comeback i ÅFF efter degraderingen från superettan – och var i lördags med om att säkra nytt kontrakt i division 1 för klassikerklubben. Insatsen i Kristianstad var med största säkerhet hans sista i ÅFF-tröjan.

Han säger:

– Jag har haft ett snack med Steve (Creutz, som ingår i sportgruppen) och tanken är att jag ska lägga av. Det är dags nu. Jag tror att klubben klarar sig utmärkt utan mig nästa år.

För säkerhets skull är han dock noga med att poängtera att inga dörrar är helt igenbommade.

– Jag sa ju någon gång tidigare att jag aldrig mer skulle spela fotboll och det lyckades jag ju inte hålla, så det är väl bäst att ändå ha en viss öppning. Men jag har jobb och familj att tänka på också, säger Karlsson, som utöver många år i Åtvidaberg hunnit med spel i Djurgården, Linköping City och Grebo.

Hur mår kroppen?

– Över förväntan, faktiskt. Det ska jag inte klaga på. Den har hållit överraskande bra.

Med sin rutin och sin tuffa och oömma spelstil har 30-åringen gjort mycket nytta under säsongen och bara varit borta när han varit avstängd. 2013 meddelade han för första gången att det var slutspelat i ÅFF, men efter att under några säsonger ha skavt på hälsenor i trean och fyran växlade han upp igen.

– När jag kom tillbaka förra hösten var tre andra spelare klara. Nu är läget betydligt bättre. Enormt skönt och en stor lättnad att vi lyckades hamna på rätt sida om alla streck. Det var det nog inte många som trodde när det såg som tuffast ut i våras, säger han.

Det är också klart att Daniel Hallingström, som gjorde ett sent inhopp under hösten, slutar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten