Talangen är klar för JEM: "Jätteförvånad"

Hugo Rydberg, 18, får chansen att åka till junior-EM.– Kan inte fatta att det är sant, det känns hur kul som helst, säger han.

29 juni 2016 22:12

Norrköpings kappsimsklubb skickar iväg en av sina stora talanger till junior-EM. Hugo Rydberg har nämligen kvalificerat sig för mästerskapet för första gången och ska tampas om medaljerna med Europaeliten.

– Jag blev jätteglad när jag fick beskedet. Jätteförvånad på ett sätt, men framför allt glad, säger han.

Har blivit mer av en sprinter

Under det fem dagar långa mästerskapet i Hodmezovasarhely i Ungern kommer han att ställa upp i en rad olika lopp, både individuellt och i lag. Talangen som tidigare varit mer av en medel- och långdistansare har fått en fallenhet för kortare lopp och hittar i nuläget favoritdistanserna i sprinten.

– Efter att ha börjat med lite kortare distanser har jag märkt hur roligt det är och favoritloppen är 50 och 100 meter fritt just nu, säger Rydberg.

Tävlar i flera distanser

Utöver olika distanser i frisim är Rydberg även anmäld i flera bröstsimslopp och ett lopp i fjärilsim. Under mästerskapet ska han också delta i 4x100 meter frisim. 18-åringen tycker blandningen att ställa upp individuellt och i lag känns inspirerande.

– Det är alltid extra peppande att få ställa upp som lag. Då kan man tagga varandra på ett annat sätt.

Vad tror du om dina chanser i junior-EM?

– Jag har inte direkt satt upp något mål om placering. Min målsättning är snarare att simma snabbare än ja gjort tidigare i de distanser jag ställer upp i.

Hur är formen?

– Svårt att säga. Det känns som att det går bättre och bättre för varje dag som går just nu. Formläget brukar alltid visa sig när man får komma ner och testa bassängerna, ler han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg