SE ÄVEN: TV: Här ser du hela matchen i repris

Värmen var påtaglig över Fastighetsteknik Arena dit Sylvia hade fått lägga söndagens hemmamatch mot tabelljumbon Boden. Hetast av alla var Kristoffer Khazeni. Nyförvärvet från Stocksund har inte fått spela så mycket under säsongen. Men nu var han bitvis lysande offensivt före pausen.

– Det var skönt att få göra mål och lite poäng. Jag fick bra passningar, sedan gjorde jag det väl hyfsat också, konstaterade Khazeni ödmjukt efter slutsignalen.

Artikelbild

| Kristoffer Khazeni nickar in 1–0.

Han nådde högst redan efter fyra minuter och styrde en hörna i bortre hörnet. Några minuter senare serverade han Buster Blosse ett öppet mål för 2–0.

Och en halvtimme in i matchen slutade en offensiv löpning med att Khazeni kunde rulla in tredje målet i matchen.

En hygglig halvtimme för spelaren som haft en skadefylld vinter och vår. Efter pausen tvingades han också gå ut tidigt och efter matchen var högerknäet lindat.

– Nu igen. Det är lite strul med det knäet. Det är samma som tidigare men nu var det lite längre bak, tidigare har det varit på sidan. Vi ska kolla upp det, sa Khazeni.

Artikelbild

| Kristoffer Khazeni firar ett av sina mål.

För Sylvia slutade matchen med tre viktiga poäng efter fyra raka förluster och en tung period i serien. Nykomlingen behövde studsa tillbaka och gjorde det också med besked. Det var egentligen aldrig något snack om vart segern skulle hamna – även om Boden fick reducera några gånger på slutet.

– Skönt med tre poäng efter några tuffare matcher. Och det är roligt att få spela lite igen. Jag älskar staden och jag älskar grabbarna i laget, sa Khazeni.

Artikelbild

| Niklas Söderberg i en duell.

Tränaren Kim Hellberg var också nöjd efter slutsignalen. Om Kristoffer Khazeni hade han många stora ord:

– Hans högstanivå hittar du inte ens nivån högre upp. Han har mycket annat att jobba på, försvarsspelet och att han tappade bollen några gånger i första. Det är en helhetsbild, men de offensiva kvalitéerna ... det är internationellt med den farten och en sådan kontroll. Honom hoppas vi få jobba vidare med.

Artikelbild

| Buster Blosse tackar Kristoffer Khazeni för sitt mål.

Hellberg fick se 3–0 efter en halvlek förvandlas till 4–0 mindre än två minuter in i andra (Alfons Sampsted). Om inte förr var det avgjort då i hettan.

– Det var en speciell fotbollsmatch att spela. Vi var ganska överlägsna i första. Klart att vi skulle ha gjort ett par mål till och att de lyckades smälla dit några på slutet var tråkigt när vi ville hålla nollan. Men det var ingen fara för matchen.