Man kan inte anklaga division 1-nykomlingen Sylvia för gnetspel i alla fall. Oavsett motstånd tror man på sin spelidé och vill vara det bollförande laget.

Obesegrade Akropolis, som satsar hårt för att ta sig till superettan, fick känna på det på Östgötaporten.

– Jag tycker vi spelade bra faktiskt. De backade hem och vi hade mycket boll. Sen kom vi kanske inte till de heta lägena i andra halvlek. Det var bra försvarsspel och svårt att ta sig igenom, summerade Hampus Näsström efter slutsignalen.

Artikelbild

| Hampus Näsström.

Efter paus hade Sylvia en uppförsbacke för att försöka vända 1–3. Efter Antonios Bahdkes drömstart i inledningen rasslade det till tre gånger bakom Julius Lindgren. Tre misstag som ett spelskickligt och effektivt Akropolis utnyttjade utan pardon.

– Vi ställde till det lite för oss själva. Tre bolltapp och tre mål. Det är lite surt men det är sånt vi får jobba med. Vi vill spela attraktiv fotboll och då kan sånt där hända ibland. Annars gjorde alla en bra match, tyckte Näsström.

Jag hörde från en Akropolis-ledare att ni var det bästa laget de hade mött.

– Det är kul att höra. Vi vet hur vi vill spela och vi gör det varje match. Det är det som kommer ta oss långt, tror jag.

Artikelbild

| Antonios Bahdke gör 1-0.

Hur bra kan ni bli?

– Vi kommer bara växa för varje match, tror jag. Vi tror på det och det kan nog sluta bra. Vi kommer inte rätta oss efter de andra så mycket utan kommer spela vårt spel.

Artikelbild

| Sylvias lagkapten Jakob Lindahl.

Hur har det varit att flytta upp från back till mittfältet?

– Det är jättekul. Man får mer boll och får vara med mer i spelet. Det går bättre och bättre för varje match också, sa Hampus Näsström.

Artikelbild

| Carl Björk i senaste hemmamatchen mot Akropolis.

Sylviatränaren Kim Hellberg tyckte att poängen föll i rätta händer, inte minst med tanke på effektiviteten hos gästerna.

– Det här var det bästa laget vi har mött. Sen tycker jag att vi var jäkligt bra fotbollsmässigt. Matchen spelades på vårt sätt och vi är nöjda att vi kunde styra och vara det offensiva laget. Sen var de jäkligt farliga och hade bra fart i sina omställningar. Men det är väl egentligen bara under den perioden som de gjorde sina mål som jag kände att de var bättre än oss, sa Hellberg.

Artikelbild

| Antonios Bahdke.

Totalt sett var det starkt av Sylvia, som spelade i division 2 förra året, att ge Akropolis en rejäl match över 90 minuter.

– De här har väl missat två år i rad att gå upp och nu har de nog lagt ännu mer pengar, med ett par spelare som har varit i allsvenskan. De har Åsbrink från BP, Maripuu har varit i AIK och sen tror jag de har plockat hem någon från Stuttgart.

Artikelbild

| Daniel Andersson.

Den namnkunnigheten straffade Sylvia men de kommer inte tumma på sin spelfilosofi bara för det.

– Om vi vill vara ett spelande lag och passa bollen går det inte att säga att vi aldrig ska tappa den. Det är ganska orimligt, konstaterade Kim Hellberg.