Sylvia nollades i hemmapremiären

Nykomlingen Sylvia får vänta på den första division 1-poängen. "Vi borde minst fått oavgjort", sa Felix Bengtsson.

13 april 2019 19:13

Det ska vara tufft att gå upp en division. Det är det också.

Förra helgen blev det premiärförlust borta mot Karlslund för Sylvia. Nu kom i stället Karlstad till Östgötaporten och snodde med sig tre poäng efter 2–0-segern.

Spelmässigt gjorde Sylvia det ändå bra även om det blev noll i tabellen.

– Det är självklart tufft att förlora med 2–0. Jag tycker ändå att vi skapar tillräckligt med chanser för att minst få oavgjort i den här matchen. Det känns som deras fysik avgör, sa Felix Bengtsson efter slutsignalen.

Vad kan ni göra åt det? Bygga på er lite och bli äldre?

– Stå rätt i positionerna. Vi försökte sätta press på dem också så de inte skulle få slå sina långa bollar.

Felix Bengtsson hade Sylvias bästa chans i den första halvleken. Och efter paus blev det ytterligare ett par fina lägen när laget jagade för att komma ikapp.

– Vi kom runt fint på kanten och slog ett inlägg. Det var lite för långt fram så jag slängde mig och försökte bara nå den och få den mot mål. Men målvakten gjorde en fin räddning, beskrev han.

Du slapp bli utburen på bår också i andra halvlek?

– Ja. Jag har haft en smäll på hälen tidigare och nu kom han in med dobbarna rätt på samma ställe. Men jag tror det är lugnt nu. Det är bara ömt.

Det är värre att torska?

– Ja, faktiskt.

Tränaren Kim Hellberg är inte den som stirrar sig blind på resultatet. Utvecklingen av det unga laget är prio ett och där hade Hellberg inte mycket att anmärka på efter matchen.

– Det var jättebra. Bättre än så här kan vi inte spela och jag är jättenöjd. Vi kunde lika gärna ha vunnit den här matchen. Det var inte länge sedan som de här slog Östersund i Svenska cupen. De är ju fysiska och stora som fasen men vi gör precis allt vad vi kan. Sen är de lite tyngre när de kommer till boxen och det är inte så konstigt, sa han.

De verkade lite konfunderade också.

– Ja. Vi frustrerar dem jättemycket. Vi har bollen mycket och de var ju gnälliga mot varandra. Jag är superstolt över det här i 90 minuter. Så bra som vi ändå är, att kunna spela på maximal nivå för varje spelare, hela tiden vara positiva och ge varandra energi. Det är ju fantastiskt att se.

Kim Hellberg kastade in tre offensiva spelare i Antonios Badhke, Buster Blosse och Majkel Bagir i måljakten på slutet.

– Friska spelare som vill springa. Sen kan jag inte fatta att vi inte gjorde 2–1 på våra lägen på slutet, sa Hellberg.

Tidigare skadade Daniel Andersson spelade från start i matchen. Snart får Sylvia även in Carl Björk, Kristoffer Khazeni och Pontus Almqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh