Division 5-laget Krokek mot gästande Sylvia från division 1 var sista paret ut i Danske Banks herrcups 16-delsfinaler. Det skulle vara klasskillnad och Sylvia gjorde vad de skulle, men hemmalaget kämpade emot och tack vare sina fyra bonusstraffar såg man till att det trots allt var hyggligt jämnt efter första halvleken.

I andra avgjorde de svartvita och tog sig vidare efter seger med 8–5 inför närmare ett par hundra åskådare på Uttersbergs konstgräs.

– Kul att få göra åtta mål, en fin arbetsinsats av alla. Krokek kämpade på och försökte verkligen spela fotboll. En trevlig match där vi gjorde det vi ska vilket inte alltid är lätt i de här matcherna. Vi hade den ödmjukhet som krävs, en mycket bra match att få för oss där vi fick träna mycket anfallsspel, sa Sylvias tränare Kim Hellberg.

Krokek skickade in alla sina fyra bonusstraffar i mål och gjorde även ett vanligt spelmål.

– Det var ett tempo som vi inte är vana vid, framförallt första 20–30 minuterna stod vi på hälarna och hade stor respekt för Sylvia. Vi växte in i det mer i andra halvlek då vi stod upp riktigt bra, sa Krokeks lagledare Johan Jakobsson.

Sylvia ställs mot Derby i Linköping i åttondelsfinal i Danske Banks herrcup. Närmast väntar dock hemmapremiär i ettan mot Karlstad på lördag. Krokek har sin premiär i femman borta mot Svärtinge 23 april.

Mål, Krokek: Felix Gustafsson 3 (varav 2 straffar) och Marcus Liljedahl 2 (båda straffar). Sylvia: Daniel Andersson 2, Niklas Söderberg 2, Theo Rask, Buster Blosse, Antonios Bahdke och ett självmål.