Sverige har skickat en liten, men namnkunnig trupp. Förbundskaptenen Danny Hallmén har tagit ut fem kanotister: fyra herrar och en dam.

Från Finspång är Joakim Lindberg uttagen.

"Han avslutade fjolårets säsong urstarkt med en bronsmedalj i världscupavslutningen i Kina. 25-åringen från Finspång vann Norrviken Runt efter ett jämnt lopp. Jocke har genomfört en skidsatsning i vinter men från mitten av mars och framåt tillbringat massor av tid i kanoten. På förhand det starkaste kortet i truppen och har kapacitet att slåss om riktigt bra placeringar", skriver kanotförbundet i ett pressmeddelande.

Även Bråvikens Emil Svensson ska paddla i Portugal.

"Han utmanade Jocke under Norrviken Runt men fick ge sig i spurten och slutade tvåa. Emil visade dock att paddlingen sitter fint och hans sprintegenskaper kommer väl till pass när tempot skruvas upp ytterligare med internationellt motstånd", skriver förbundet i samma pressmeddelande.

Sverige har goda förhoppningar om framskjutna placeringar. På fredagen körs short track-heat som ligger till grund för short track-finalerna dagen efter. Världscupstävlingarna rundas sedan av med de klassiska maratondistanserna.