Svenske mästaren gav råd på campen

Landslagsmannen Mattias Samuelsson besökte Sports camp för att inspirera deltagarna. Samtidigt blickar han vidare till nästa säsong och ett stundande VM.

19 juli 2018 19:30

Årets sportsommarläger börjar lida mot sitt slut. Det hindrade inte 35-årige Mattias Samuelsson från att ta sig till Norrköping och Sports Camp.

Spelaren, till vardags i svenska mästaren Storvreta, har gjort 114 landskamper i blågult. En rutinerad pjäs som ville ge sina råd till den yngre genrationen.

– Jag vill att de ska ställa massa frågor till mig. Jag försöker surra med dem och ge dem lite tips, berättar Samuelsson.

Och deltagarna var inte rädda för att samtala med landslagsmannen. En fråga han fick i den bullriga ljudkulissen i Racketstadion var hur man blir en bättre spelare.

– Det är en bra, men ganska bred, fråga. Det är ganska härligt ändå, det måste ju komma inifrån någonstans. Det är ganska lätt att säga samtidigt som det också måste finnas en drivkraft också, säger Samuelsson.

Han har varit med länge och vet vad som krävs. I nästan 15 år har han varit med i den yppersta eliten. Fem SM-guld i Storvreta och två VM-guld är kanske det som väger allra tyngst på meritlistan.

– Jag kanske inte har så mycket ”skills”, men jag är duktig på att tävla. Är det någonting jag är bra på så vill jag bli bättre. Många har sagt att jag är snabb, då har jag försökt bli ännu snabbare. Sen har jag också försökt utveckla det som jag inte varit så bra på, fortsätter landslagsmannen.

Han är 35, men det finns fortfarande kapacitet kvar i truppen och det blir en fortsättning för honom i Storvreta Åldern till trots så hoppas han på att få spela VM i december.

– Det är ett stort mål, jag vill göra ett par landskamper till, säger Storvreta-backen som tror att han goda chanser på att komma med i truppen.

Storvreta, som besegrade Falun i SM-finalen, hoppas kunde återupprepa guldet från förra säsongen.

– Vi siktar vidare på att vinna, det är det handlar om. Vi har alla förutsättningar för det och vi har ett bra lag i år igen. Sen ska det mycket till för att vinna.

Samuelsson känner sig fortfarande inspirerad av att spela innebandy. Men var sak har sin tid och karriären börjar lida mot sitt slut.

– Jag älskar fortfarande att gå till träningarna, men det finns annat i livet också. Jag har tre barn som jag vill tillbringa mer tid med, så det är klart att jag börjar kika på det andra livet och det kanske till och med är min sista säsong, säger spelaren som också är bilförsäljare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ludwig Billengren