Svärtinge gjorde en ny högkvalificerad insats mot Falcao Futsal Club från Stockholm. 08-laget, som blev svenska mästare förra säsongen, slogs tillbaka med 6–4 i Billbäcks Arena. Filippa Sjögren gjorde tre mål för Svärtinge, Emilia Stjerna två och Beatrice Norén ett.

– Det var en näst intill perfekt insats från hela laget. Vi gjorde rätt över hela planen och spelade ett bra man-mot-man-försvar, säger Svärtinges tränare Johan Stjerna.

Matchen började dock tufft för hemmalaget, som hade problem med disciplinen.

– Vi var nog lite övertända i de första minuterna, så det var mycket känslor och frisparkar, säger Stjerna och fortsätter:

– Men i andra halvlek lugnade vi ner oss och Falcao-spelarna blev istället irriterade då de är så vana vid att vinna.

I halvtid hade gästerna ledningen, men moralen och vinnarskallarna i Svärtinge gjorde att man kunde vända underläget till seger i andra halvlek.

– Vi låg under med 1–2 i halvtid, men vi var inte nöjda med det. Jag tror att det blev avgörande, att vi trodde på det, förklarar Johan Stjerna.

Trodde ni innan matchen att ni skulle slå de svenska mästarna?

– Vi i laget tror alltid att vi kan slå våra motståndare och det är nog det som gjorde att vi lyckades.

Efter fyra spelade matcher i RFL Östra Götaland har Svärtinge samlat på sig tre vinster och ett kryss. Stjerna tror att framgångarna beror på att laget har växt till sig sedan fjolårets debutsäsong.

– Jag skulle säga att vi har blivit ett år äldre. Vi spelade vår första (futsal)säsong förra säsongen och spelade då naivt, men avslutade bra. Och vi tog med oss lärdomarna från den säsongen till den här, förklarar Stjerna.

Efter matchen fick Stjerna och laget gratulationer för en bra utförd match. Det var dock inte vem som helst som hyllade Svärtinge för deras bragd.

– Futsallandslagets assisterande förbundskapten Patrik Persson har ringt och gratulerat oss för segern och var intresserad av hur vi har tränat.

Nästa match för Svärtinge är mot KFUM Linköping på onsdag. Laget väljer att förbereda sig inför den matchen – med att träna på gräs.

– Vi laddar upp med en fotbollsträning, vi tränar bara futsal en gång i veckan då vi i grunden är ett fotbollslag, säger Stjerna.

Hur har det fungerat att bara träna futsal en gång i veckan?

– Uppenbarligen väldigt bra, men vårt lag har ambitiösa tjejer som spelar för att det är roligt och utvecklande, svarar Stjerna.