Sutton om Dolphins vinst: "En bra lagseger"

Dolphins tar nya steg hela tiden. Tanesha Sutton också. Mot Mark var hon planens bästa. "Jag har absolut utrymme att växa och utvecklas", sa hon efter 84–55.

Tanesha Sutton hade en bra söndag när Dolphins vann hemma mot Mark.

Tanesha Sutton hade en bra söndag när Dolphins vann hemma mot Mark.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-10-13 17:20

Säsongen har börjat bra för det nya och unga Dolphins. Tre segrar på fyra matcher är bra siffror, speciellt som enda förlusten har kommit mot Sveriges kanske bästa lag, Luleå, på bortaplan.

Mot Mark var det inget snack.

84–55 var egentligen precis så bekväma siffror som det låter.

– Det var skönt, speciellt efter förlusten vi hade mot Luleå senast. Det kändes bra att komma tillbaka till det vi jobbar på på träningarna och också få ihop det, sa Tanesha Sutton efter slutsignalen.

Hon var bra i Stadium Arena. Inte bara för de 20 poängen utan även för allt slit utöver det.  Men det finns fortfarande mer att ge för egen del menade guarden/forwarden från USA.

– Jag jobbar fortfarande på det, det ska jag inte ljuga om. Jag försöker bli bekväm med systemet och allting. Jag har absolut utrymme att växa och utvecklas. Det är bara att jobba på, det är mitt mål också att bli bättre för varje dag. Både för min egen skull och för mina lagkamrater, sa Sutton.

Segern blev ganska enkel till slut, åtminstone sett till siffrorna?

– Vi var både lite upp och ner, men vi såg till att det blev fler upp än ner i alla fall. Det var en bra lagseger där alla bidrog och gjorde bra saker.

Mark fick problem med skador, men även Dolphins tappade spelare under matchens gång. Patricia Elias spelade bara 26 sekunder innan hon fick en smäll på munnen och klev av. Leslie Robinson fick sin fjärde foul redan för halvtid och foulades ut i början på sista perioden.

Vad säger det om laget att ni ändå vinner så enkelt?

– Det visar att vi kan ha flera som steppar upp. Det är så vi vill att det ska vara, att alla har mentaliteten att göra poäng, attackera oavsett om någon måste kliva ut. Vi ska bara fortsätta köra, svarade Tanesha Sutton.

Coachen Kevin Taylor Lundgren var också nöjd efter segern. Han hade efterlyst lite svar offensivt och fick se 84 poäng och poäng från i princip alla som spelade.

– Jag är nöjd med att alla kom in och var redo, vi fick någonting från alla. Det är klart att Mark hade det tufft när två av deras startspelare försvann under matchen men jag tycker ändå vi genomför matchen godkänt. Det var skönt efter två lite tyngre offensiva matcher.

Är ni på rätt väg?

– Gruppen jobbar på bra, vi vet att vår högstanivå är ganska bra, vi måste jobba på att få upp lägstanivån. Låta oss själva ta tiden för att bli bättre och då kommer vi få gå igenom lite fartgupp.

Matchfakta

DolphinsMark 84–55

Poängen, Dolphins: Tanesha Sutton 20, Leslie Robinson 18, Teniya Page 16, Rakel Gyberg 7, Neramou Jeng 6, Anna Lundquist 5, Ida Jonsson Ojala 4, Ella Eklöf 3, Linn Jerrhage 2, Milica Joksimovic 2, Matilda Ståhl 1. Publik: 208.

Leslie Robinson producerade mycket men hamnade också tidigt i foulproblem.
Leslie Robinson producerade mycket men hamnade också tidigt i foulproblem.
Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!