Supportrarnas betyg – på nya stället

IFK Norrköping siktar på att vara ett allsvenskt topplag. Hur bra står sig årets hemmamatchtröja? "Inte topp fem senaste fem åren", tycker Pontus Franzén.

6 mars 2019 18:48

Premiären drar allt närmare och årskortsförsäljningen rullar på med bra fart.

Trots missräkningen med uttåget ur Svenska cupen ligger det en längtan efter allsvensk fotboll och bubblar i Norrköping.

Att "Peking" släpper årets matchtröja är ett säkert tecken på att nedräkningen är igång på allvar.

Hemvändande stjärnorna Christoffer Nyman och Alexander Fransson agerade modeller tillsammans med Ella Degerstedt och My Cato från damlaget.

Fansens betyg?

– Första blicken på tröjan drogs till loggan i huvudfokus, vilket tyvärr inte var stjärnan. Men en matchtröja i de finaste färgerna kan inte bli dålig, däremot kan den alltid utvecklas och bli bättre, säger Sara Karlsson som nyligen omvaldes till ordförande i Peking Fanz.

Klackledaren Pontus Franzén är lite inne på samma spår.

– Fel reklamplacering. Det ska vara max en sponsor på framsidan. Matchtröjan är halva varumärket, man ska vara väldigt rädd att trycka en massa reklam på det. Inte topp fem senaste åren men historiskt sett är den rätt snygg ändå.

IFK skriver själva att guldstjärnan på hemmatröjan ovanför kamratstjärnan representerar tio av totalt 13 SM-guld.

Bortastället kommer presenteras vid ett senare tillfälle.

– Personligt önskemål skulle vara en broderad stjärna, vilket jag tycker ökar värdet på matchtröjan, fortsätter Sara Karlsson.

Fotbollsmässigt önskar sig Pontus Franzén mer än vad försäsongens spel gett så här långt.

– Det känns som vi, precis som förra året, har väldigt mycket potential men inte fått ut det än. Jag har en fråga till Jens (Gustafsson, managern): Vem i backlinjen tar han ut först?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung