Succé för Vikbovändan

Tredje upplagan av Vikbovändan var i gång under fina förhållanden på lördagen. "Finns inget liknande lopp, folk kommer från hela Sverige", sa Frida Södermark.

14 augusti 2017 08:51

Det var ett rekordstort intresse för årets upplaga av Vikbovändan. På startlinjen i Östra Husby fanns totalt 126 tävlande, varav 29 var barn. 41 löpare, 83 cyklister och två skikeåkare fanns med och tog in sommardagen i Vikbolandet. Arrangörerna för det populära motionsloppet är Tjalvetjejerna Frida Södermark och Elmina Saksi.

– Det gick jättebra! Vi ökade en tredjedel i antal, alla var glada och nöjda, sa Frida som var igång i löpspåren dagen efter loppet.

– Det kändes för första gången som att jag och Elmina kunde slappna av. Vi har kunnat fokusera mer på att bygga relationer och ha trevligt.

Även vädermässigt blev det en lyckad dag för Vikbovändan.

– Det var uppehåll tills 16 vilket var perfekt eftersom det bara var löparna kvar.

Efter årets succé vill duon Södermark och Saksi utveckla Vikbovändan ytterligare. Planen för nästa års lopp, som i dagsläget är schemalagt till 11 augusti, har redan börjat ta form.

– Vi funderar på att utveckla loppet för att få fler att vilja komma hit. Vad jag vet så finns det inget liknande någon annanstans, folk från kommer från hela Sverige för att vara med. Det finns potential och vi vill ju hjälpa regionen, sa Södermark om Vikbovändans framtid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!