Stökigt värre när MHC vann

Philip Dimtréns 1–0 öppnade upp. Victor Jigmalm stängde matchen mot Grästorp med två mål. "En riktigt tajt match", sa Jigmalm efter Mjölbys seger i alltvåan.

13 januari 2019 19:44

Det slutade 3–0 (0–0, 0–0, 3–0) och en skön trepoängare att ta med sig hem till Östergötland efter den jobbiga hemmaförlusten mot Bäcken (0–4) för några dagar sedan.

– Jag tyckte inte vi spelade speciellt dåligt mot Bäcken, det var mer att dom gjorde en riktigt bra match. Nu var vi lite hetare framför mål och fick in några puckar, sa Victor Jigmalm.

Det var en känsloladdad och het match i Grästorp där den andra perioden blev en orgie i utvisningar. MHC:s Martin Carlberg drog på sig matchstraff för slagsmål med Grästorps Martin Berntsson, och poängkungen David Bremer fick sitta tio minuter för en tackling mot huvudet.

– Bremers grej var mest otur, de åkte ihop, sa Victor Jigmalm.

Det saknades sannerligen inte chanser för något av lagen, men Calle Josefsson i MHC-målet och Linköpingsbekantingen Simon Zurawski i Grästorps mål spelade bra och 0–0 stod sig till början av den tredje perioden. Då smällde Philip Dimtrén in viktiga 1–0 för MHC och Grästorp var tvunget att kliva fram än mer.

– Det gav oss kontringslägen och jag fick smacka dit en puck. Skönt, det är viktigt att komma igång direkt i serien, sa Victor Jigmalm.

26-åringen avgjorde också matchen med sitt 3–0-mål i tom bur och 40 sekunder kvar att spela.

– Jag tycker ändå att vi har mer spets än Grästorp och fler som kan producera. Men det var en jämn match, sa Victor Jigmalm.

Nästa uppgift för MHC i alltvåan: Borås hemma i Mjölby på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson