Stjärnans nya häftiga milstolpe i storklubben

Jeffery Taylor har nått en ny milstolpe i karriären. Senaste match var hans 300:e i storklubben Real Madrid.

Jeffery Taylor har nått 300 matcher i Real Madrid, här från den han håller allra högst: Finalen i Euroleague 2017.

Jeffery Taylor har nått 300 matcher i Real Madrid, här från den han håller allra högst: Finalen i Euroleague 2017.

Foto: Lefteris Pitarakis/TT

Basket2019-11-15 15:35

Det är få idrottare från Norrköping som har större meriter än den NBA-meriterade forwarden. Sedan säsongen 2015–2016 har han spelat för en av de största klubbarna i Europa, Real Madrid.

När laget på torsdagen vann mot Barcelona med 86–76 hemma i WiZink Center var det Taylors 300:e match för klubben. Taylor svarade för åtta poäng. Efteråt hyllades han av klubbens president Florentio Pérez som överlämnade en minneströja med siffran 300 på.

– Det är en stor ära att nå denna siffra. Jag hade inte förväntat mig att spela så många matcher här och jag har tur att jag har så fantastiska lagkamrater och bra tränare, sa Taylor till klubbens hemsida.

Bland matcherna är det förstås vissa som sticker ut lite extra.

– Naturligtvis är Euroleague-finalen mot Fenerbahce mycket speciell. Vi har spelat många finaler, vi har vunnit titlar, och varje match i den här tröjan är speciell men Euroleague-finalen som vi vann är allra bäst. När jag kom var det helt nytt för mig, jag var ung, jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Jag ville bvara spela men tiden har gått och jag har nått 300 matcher vilket är riktigt speciellt.

Under sin tid i klubben har Jeffery Taylor hittills också varit med och vunnit nio titlar. En i Euroleague, en interkontinental cup, tre spanska ligatitlar, två spanska cuptitlar och två supercuptitlar.

Real Madrid leder spanska ligan efter åtta spelade matcher. Laget har vunnit samtliga och jagas närmast av Casademont Zaragoza samt Barcelona.

Karta: WiZink Center
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!