Stejdahl om ÅFF:s bottenrysare i "ettan"

Efter en otroligt tung säsong har Oskar Stejdahls Åtvidabergs FF spelat upp sig och tagit sju poäng i de tre senaste matcherna. Det gör att hoppet lever om nytt kontrakt i division 1.

31 oktober 2019 10:00

Med en omgång kvar är förutsättningarna så här: 

Åtvidabergs FF ligger tre poäng och fem mål bakom Oskarshamns AIK, som innehar kvalplatsen nedåt. Det innebär att ÅFF måste vinna sin avslutande match mot tabelåttan Lunds BK och Oskarshamn måste förlora mot tabelltrean Utsiktens BK. Dessutom måste de knapra in 6 mål eftersom Oskarshamn har gjort fler och därför hamnar före om de får samma målskillnad. 

Vi pratade med Mariannelundssonen och den tidigare Vimmerby IF-spelaren Oskar Stejdahl för att fråga hur han känner inför avslutningen. Och han är hoppfull inför sista matchen: 

 – Det är klart att vi tror på det. Det måste man göra och ingenting är omöjligt. Får vi bara resultaten med oss, mål framåt och vinner våran match så kan det gå. Vi tror på det, säger Stejdahl. 

ÅFF har bytt tränare flera gånger under säsongen. Senast var det Tor-Arne Fredheim som fick lämna. Han ersattes av den assisterande tränaren Jesper Ny. In i ledarstaben kom också klubbikonen Henrik "Fimpen" Gustavsson. Oskar Stejdahl är nöjd med de nuvarande tränarna. 

 – Det känns tryggare. Fimpen har kommit in med väldigt mycket pondus. Många lyssnar på honom och ser upp till honom. Det kanske gör att man vill ge ännu mer. Det har blivit bättre go i laget än det var innan. Alla vill ge allt för varandra. Det är bättre stämning och bättre kvalitet på träningarna, så tränarbytet har fått en stor effekt.

Den 22-årige mittfältaren har startat 27 av 29 matcher hittills den här säsongen. Med det är han den som har spelat mest, men han är inte helt nöjd med sitt spel under året. 

 – Det har varit upp och ned. Jag är inte jättenöjd, men inte missnöjd heller. Det är lite mitt emellan. Det finns saker att förbättra och man ska aldrig vara nöjd, säger Oskar. 

Nu väntar alltså hemmamatch mot Lunds BK, som ÅFF vann med 2-0 mot på bortaplan. 

 – De har gaskat upp sig rejält på höstsäsongen, tycker Oskar Stejdahl. 

 – De har haft en liknande säsong som vi förra året, med lite poäng på våren och nu är de ett mittengäng. Det blir ett tufft motstånd och vi får ingenting gratis, utan kommer få slita för målen och poängen. De vill så klart avsluta säsongen snyggt. Det blir en spännande och tuff match. 

Blir det speciellt när det gäller matchplan och så eftersom ni helst måste göra många mål?

 – Ja det är ju några mål framåt vi behöver göra. Vi har pratat om det på träningen och testat lite grejer. Sedan hur vi kommer ställa upp vet jag inte än utan det får tränarna bestämma, avslutar Oskar. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Wedding