Stefan Holm: Synd om henne

Abeba Aregawi stoppas från OS-deltagande av Svenska friidrottsförbundet.

Den tidigare OS-stjärnan Stefan Holm tycker synd om 26-åringen:

Det är väldigt synd om henne som har hamnat i den här situationen, även om det är egen förskyllan att hon tar en tablett som hon inte vet var det är, säger Holm till TT.

17 juli 2016 13:39

Det blir inget OS-löpande för 1 500 meter-stjärnan Abeba Aregawi.

På lördagen kom friidrottsförbundets beslut att inte ta med 26-åringen till Rio - trots att hon friats från dopningsbrott.

Den tidigare höjdhoppsstjärnan Stefan Holm blev inte överraskad av det beslutet:

Jag är inte förvånad. Förbundet har väl inte koll på hennes idrottsliga status i nuläget, hon har inte tävlat på länge, säger han till TT.

"Hoppas de tar hand om henne"

Men den i dag 40-årige Holm, som vann OS-guld i Aten 2004, känner för Abeba Aregawi - som nu missar sitt livs kanske största chans till ett OS-guld:

Det är väldigt synd om henne som har hamnat i den här situationen, även om det är egen förskyllan att hon tar en tablett som hon inte vet var det är, säger Holm

TT: Vad tror om hennes framtid inom svensk friidrott?

Jag hoppas verkligen att förbundet tar hand om henne och hjälper henne. Hon är ju en fantastisk löpare.

TT: Du har inget emot att se henne i landslagsdressen igen?

Nej, det har jag inte. Svensk friidrott har mycket att lära av henne.

Bergqvist: "Rätt beslut"

SVT har pratat med en annan gammal svensk höjdhoppsstjärna, Kajsa Bergqvist, och hon tycker att beslutet att peta Aregawi från OS-truppen var korrekt:

Jag tycker att det är rätt beslut, säger Bergqvist till svt.se.

Även Kajsa Bergqvist förstår dock att OS-nobben måste komma som ett dråpslag för den 26-åriga löparstjärnan, som vunnit dubbla VM-guld på 1 500 meter:

Det är klart att det är tråkigt och hon är säkert jättebesviken på det här. Vi får se hur det blir i framtiden. Om hon kommer att fortsätta att springa för Sverige. Det kan bara framtiden utvisa. Men det är rätt beslut att hon inte representerar Sverige i Rio.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT