Starkt lopp av Åberg i Frankfurt

I Frankfurt Marathon sprang Marcus Åberg in på sjätte bästa tid i Sverige i år. "Denna gång var jag väl förberedd", berättar Marcus om sitt personliga rekord.

30 oktober 2017 10:11

Han siktade på att springa under 2.25. Det blev det också och med 2.24,49 kom Marcus Åberg på 37:e plats totalt i loppet i Frankfurt.

Dessutom:

Bara fem svenska löpare har sprungit snabbare 2017.

– Enda nackdelen var att vi fick starta så långt bak att vi inte kom iväg bra vid starten. Nu gör det att jag får en nettotid på 2.24,14 och bruttotiden 2.24,49. Brutto är från när startskottet gick (netto är från när man passerar startlinjen). Men jag är oavsett nöjd med loppet och med säsongen i övrigt, förklarar Marcus Åberg som är från Norrköping men tävlar för Hässelby SK.

Hade man officiellt räknat nettotider hade det till och med varit den femte snabbaste i år.

Marcus Åberg var näst bäste svensk i helgens maraton. Daniel Berggren, Strömstad, sprang in som 33:a totalt.

– Jag siktade på att komma bra på SM tidigare i år i Stockholm, men bröt då vid 38 kilometer. Denna gång var jag väl förberedd och hade god hjälp av Daniel Berggren. Jag låg helt enligt plan till 32 kilometer men fick verkligen kriga sista tio, berättade Marcus Åberg om sin starka maratoninsats.

– Loppet i sig var lättsprunget, men det blåste rätt mycket stora delar av banan. Men jag är ändå nöjd med att ha sprungit in på sjätte bästa tiden i Sverige under 2017.

Enligt planen kommer Marcus Åberg flytta tillbaka till Norrköping igen i vinter för att fortsätta satsningen där.

– Vi flyttar i december men jag kommer troligtvis fortsätta tävla för Hässelby som det ser ut idag. Det blir ändå skönt att komma hem igen efter sex år i Stockholm.

Helgens tid i Frankfurt Marathon var personligt rekord för Åberg med fem minuter och 42 sekunder.

Vinnare totalt blev Shura Tola från Etiopien med 2.05,50. Damernas lopp vanns av Vivian Jepkemoi, Kenya, som sprang på 2.23,35. Här noterade även Tjalves Elmina Saksi en väldigt bra tid.

Elmina slutade 71:a totalt på 3.01,54 (brutto). Nettotiden var 3.00,42.

Tiden, som är personligt rekord för Norrköpingslöparen, placerar Elmina Saksi på 22:a plats totalt i den svenska årsstatistiken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson