Dackarna var på väg att köra över Västervik riktigt ordentligt i den första SM-semifinalen på Hejla Arena i och med att laget ledde med 14 poäng, 37–23, efter tio heat.

– Det var kämpigt. Det gällde det att få stopp på blödningen blixtsnabbt. Nu fick vi stopp på den och har nerven med inför returen, konstaterar Västerviks lagledare Morgan Andersson efter förlusten med 44–46.

Västervik hade inledningsvis väldigt svårt att hitta runt på hemmaovalen. Flera av förarna såg riktigt vilsna ut. Under de tio första heaten hade Västervik bara poängövertag i ett heat och det var i det sjunde heatet där det blev en femetta genom Jack Holder och Peter Ljung.

– Det kändes som om de läste av banan bättre än oss och tog de flesta första svängarna. Det här ett komplett lag ska man ha klart för sig.

Efter pausen blev det bättre fart på hemmaförarna och de fem avslutande heaten vanns med 21–9 efter två toppningar där den ena inbringade en femetta.

– Vi körde på så mycket vi kunde. Vi stod i valet av att köra en dubbeltoppning eller två enkeltoppningar. Nu valde vi två enkeltoppningar.

Möjligheterna till en riktig supervändning fanns inför de två sista heaten eftersom underläget var 36–42. Två femettor hade inneburit hemmaseger. Nu slutade det 14:e heatet 3–3 och därmed var vinstchansen borta.

Artikelbild

| Inlednings hade lagledaren Morgan Andersson en hel del av fundera på.

En anledning till förlusten var att det bara var tre hemmaförare som levererade poäng stadigt under hela kvällen; Jack Holder, Peter Ljung och Bartosz Smektala som tillsammans körde in 36 av lagets poäng.

– Man får lyfta på hatten på Holder, Ljung och Smektala som höll oss kvar i den här semifinalen. Nu fick vi bort många av deras toppar.

Artikelbild

Trion Peter Kildemand, Krzysztof Buczkowski och Rune Holta hade det tyngre och bidrog endast med åtta poäng.

– Det är små marginaler och det är ett komplett lag vi möter. Det är synd om Rune som inte får till det på hemmaplan, konstaterar Morgan Andersson.