LÄS MER: Så var matchen heat för heat

Tabellettan Västervik som enbart förlorat en match i elitserien denna säsong mot ett Piraterna som inte vunnit sedan den 28 maj – och i desperat behov av poäng för att nå slutspelet. När lagen drabbades samman i det första mötet för säsongen lyckades Västervik vinna med 43–47 och hade inför returmötet en bra chans på bonuspoängen.

I matchens första heat gav säsongens succéduo, 22-årige Jack Holder och 36-årige Peter Ljung, precis den start som Västervik hoppats på. Holder var snabbast iväg från tejpen och Ljung kunde sedan passera Mikkel Michelsen på det tredje varvet vilket betydde 5–1 för Västervik.

Niels-Kristian Iversen presenterade sig för sin gamla hemmapublik i det tredje heatet genom att ta trepoängaren före en jagande Pedersen. Men Holder/Bech Jensen svarade genom att ta en femetta i det femte heatet vilket betydde 18–12 för Västervik.

I det sjunde heatet var olyckan framme – två gånger om. Peter Ljung gick omkull under det andra varvet och uteslöts. I omstarten var gästernas Linus Sundström alldeles för tuff mot en jagande, och snabbare, Jack Holder. Sundström uteslöts och i den andra omstarten blev det en kamp mellan PawelPrzedpelski och Jack Holder. En kamp som den sistnämnda inte hade några som helst problem att vinna.

Bartosz Smektala och Peter Kildemand fick sedan revansch efter sitt första framträdande för kvällen, då dansken av misstag stängde vägen för sin lagkompis i ett 5–1-läge. Duon flög fram i det åttonde heatet och kunde dryga ut Västerviks ledning till 28–19.

I heat 12 och 13 levererade Västervik två femettor och segern var säkrad redan innan nomineringsheaten.

Piraterna försökte att snygga till siffrorna i heat 14 då Mikkel Michelsen fick en bra start, men Peter Ljung lyckades till slut ta sig förbi och när Nicki Pedersen körde in som trea kunde hemmalaget ändå vinna heatet med 4–2.

I heat 15 slängde sedan Morgan Andersson ut kvällens giganter, Peter Kildemand och Jack Holder, och Västervik kunde ta sin åttonde (!?) femetta för kvällen.

I och med segern befäster Västervik sin serieledning och är nu uppe på imponerande 21 poäng.