Därför får Masters chansen i derbyt

En skada på Krzysztof Buczkowski innebär att Sam Masters får chansen att debutera i Västervik Speedway.

3 juni 2019 17:51

Buczkowski var inblandad i en krasch med sitt polska lag Grudziadz i söndags när han blev påkörd av Lesznos Emil Sajfutdinov.

Båda förarna for in i sargen med full fart, men båda kunde fullfölja tävlingen.

Buczkowski valde att uppsöka sjukhus efter matchen och där kunde konstateras att han inte drabbats av några frakturer enligt sajten espeedway.pl

– Buczkowski känner nog av smällen i dag (läs måndag) även om inget är brutet, menar Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Med tanke på osäkerheten hur Krzysztof mår tog Morgan därför beslutet att ställa över polacken och ge Sam Masters chans i tisdagens derby på Hejla Arena mot Dackarna.

– Med tanke på att Sam även kör i England, så kände vi att vi inte kunde vänta. Han måste ha tid på sig för att få hitta sina grejer. Vi kunde inte chansa och bara stå med sex förare om inte Buczkowski kunde ha kört.

Därmed har Västervik två förare på skadelistan. Sedan tidigare är Peter Kildemand skadad.

– Det är på bristningsgränsen nu. Det är tur att vi har den bredden på de utländska förarna som vi har.

Hur är läget med Peter Kildemand?

– Han blir borta ett par veckor till. Han slog i huvudet, så har får ta det lugnt. Förhoppningarna är att han är tillbaka om två veckor. Nästa vecka är det uppehåll, svarar Morgan.

Har det varit aktuellt att ersätta Peter?

– Det har aldrig varit aktuellt.

Västervik har inte agerat under transferfönstret.

– Vi kommer inte att göra några förändringar i truppen. Det är ingen ko på isen. Vi har en budget att rätta oss efter och ekonomin är prio 1. Vi har inga långtidsskadade förare för tillfället, säger Morgan.

Tisdagens motståndare Dackarna har dock sett om sitt hus på grund av skadorna som Målillaklubben har råkat ut för.

Nya i truppen är Vaclav Milik, som ersätter skadade Maciej Janowski, och Piotr Pawlicki. Det innebar att Nikolaj Jakobsen har fått lämna truppen.

– Vi måste göra 100 procentig insats om det ska bli seger. Det gäller att vi får igång Nicki Pedersen så att han kan börja plocka treor åt oss samt att Peter Ljung fortsätter på den inslagna vägen. Nicki jobbar febrilt på att få ordning på sina grejer för att hitta tillbaka till farten.

– När det gäller Sam Masters så hade han fått chansen förr eller senare. Nu blir det den här gången och känslan är han börjar hittat farten även om det inte blev så många poäng i Polen i söndags, konstaterar Morgan Andersson.

Laguppställningarna:

Västervik: 1) Peter Ljung, 2) Jack Holder, 3) Bartosz Smektala, 4) Sam Masters, 5) Nicki Pedersen, 6) Anton Karlsson, 7) Mikkel Bech Jensen.

Dackarna: 1) Oliver Berntzon, 2) Jacob Thorssell, 3) Piotr Pawlicki, 4) Vaclav Milik, 5) Patryk Dudek, 6) Frederik Jakobsen, 7) Joel Kling.

Övriga matcher: Rospiggarna–Indianerna, Lejonen–Piraterna, Vetlanda–Smederna. Masarna står över.

Vädret: Soligt, 20 grader. Källa: SMHI.

Sporten direktsänder matchen på www.vt.se med start kl 18.50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson