LÄS MER: Klart: Vi visar semifinalerna

– Gud, ja. Det var jag färdig med i fredags morse, svarar Andersson på frågan om han lagt kvartsfinalerna bakom sig.

Och tur är väl det, för på andra sidan väntar seriesegrande Dackarna. I ett hett derbymöte över två gånger 15 heat ska en finalplats delas ut.

– Det är storfavoriterna till SM-guldet vi möter så det råder väl inget tvivel om att vi är underdogs, menar Andersson.

Västervik börjar hemma på tisdagskvällen och tar sig sedan an Dackarna i Målilla om en vecka senare.

– Det kan vara gynnsamt att börja hemma, vi hade en bra tävling här i torsdags där många frågetecken rätades ut så vi kör gärna hemma igen. Men mot Dackarna måste vi upp en nivå till. Mot Indianerna var vi nära maxnivå på samtliga och dit och lite till måste vi igen. Men det är två matcher som ska köras och det ska avgöras över 30 heat.

Andersson beskriver Dackarnas lag som starkt och pekar på tre starka heatledare kryddat med pigga svenska förare. Hur gör man då för att besegra detta Dackarna?

– Vi har gjort det innan, vi vann stort hemma och förra året bjöd vi upp in i det sista, så vi vet att vi kan leverera där. Vi får dra i grundtrådarna och gå bakåt för att se vad vi gjorde bra de gånger vi lyckades mot dem, förklarar han.

Det lokala stjärnskottet Anton Karlsson kraschade hårt i torsdags och blev ganska tilltufsad men när laguppställningarna till semifinal nummer ett presenterades fanns Karlsson med. Morgan berättar om Karlssons status.

– Det vi kan säga är att det går framåt och att vi hoppas att han ska kunna köra.

Lyckas Karlsson repa sig till den grad att han kör gör han det i väst nummer sju. Väst nummer sex tillfaller det sena tillskottet Rune Holta, som är en av förarna Andersson hoppas kunna kräma ur ytterligare någon pinne.

– Han måste upp lite till här på hemmaplan, säger Morgan Andersson bestämt.

Dackarna drabbades inför säsongen av ett tufft avbräck då storstjärnan Greg Hancock av familjskäl inte kom till start. Hans ersättare heter Piotr Pawlicki och polacken har en stark säsong bakom sig.

– Han har gjort en kanonsäsong och jag tycker att de blev ett bättre lag när han kom in. Det är ett bra lag men jag vet att vi har den nivån som krävs för att vinna i oss, det visade vi i torsdags, avslutar Morgan Andersson.

VT sänder matcherna mellan Västervik och Dackarna på vår sajt med sändingsstart cirka 18:50.