Spanskt äventyr för Dolphins-talangen

Hugo Waldeck, 16, tar chansen och drar till Spanien. "Jag har allt att vinna", säger Dolphinstalangen.

19 januari 2018 16:00

Det är ett provspel som lockar och en inbjudan som är svår att nobba. Hugo Waldeck byter Norrköping mot sydöstra Spanien under en vecka. Murcia, ligania i förstadivisionen, vill syna centertalangen närmare.

– Jag åker imorgon (fredag) och blir kvar en vecka. Tanken är att jag ska träna med U18-laget i första hand. Går det bra kan det bli träning med deras reserver också, säger Waldeck.

Scoutögon gillar vad de sett av talangen och via en agent har möjligheten dykt upp att känna på utländsk proffsmiljö.

Mest en spännande grej utan någon press att glänsa.

– Min grundplan är att vara kvar i Norrköping. Sedan om det känns bra är det här en stor chans. Jag har allt att vinna. Dolphins tycker att det är bra att jag får chansen och stöttar mig.

Waldeck som flyttades upp i Dolphins A-trupp hösten 2016 har dragits med en knäskada och tvingades till operation.

Det innebar bland annat att han inte kunde spela i ungdoms-EM i Montenegro men nu hämmas han inte längre av knäet.

– Han tar snabbt till sig saker och förstår varför vi gör dem. Det kan handla om både basket- och levnadsgrejer. Han har en fin spelförståelse och kan skjuta. Han är målmedveten och har bra attityd, sa Adnan Chuk i samband med att han belönade Waldeck med ett A-kontrakt.

Nu är löftet hel och i full satsning.

– Jag är tillbaka och kör för fullt. Det är en fantastisk miljö att vara i. Att träna med så många bra spelare och jobba med så duktiga coacher ger resultat. Jag har gått framåt och utvecklats med att träna regelbundet med Dolphins.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung