Nykomlingen visade redan i fjol att de inte är något stryklag, utan kommer med ambitioner om något mer.

I somras värvade de också Dolphinsspelarna Cajsa Uhrström samt Rakel Gyberg.

– Jag är inte överraskad för de har förberett sig. Inte bara ett årsarbete utan det ligger mer bakom. De har bra organisation, bra coachning och de vet vad de gör. Jag är inte överraskad. Värvar man en landslagscenter så skickar det signaler utåt, säger Jurgita Kausaite om laget som kommer från två raka vinster på fem spelade matcher.

Dolphins har tre raka förluster. Umeå och Luleå var kanske planenliga, men smällen hemma mot Högsbo sved mer.

Nu kommer Sofia Pelander tillbaka efter knäskadan hon drog på sig efter två spelade matcher. Det kommer behövas under korgarna mot landslagscentern Louice "Lollo" Halvarsson.

Sofia är dock matchrostig.

Frågan är i vilken omfattning Jurgita törs matcha henne.

– Men man behöver inte pusha Sofia. Hon är så ambitiös och tränar hårt. Så det är glädjande att hon är med. Hon är hundra procent frisk men jag vet inte vilka förväntningar jag kan ha på henne, säger Jurgita.

Dolphins kommer också spela utan Vanessa Taylor som skriver SAT-test (amerikanskt högskoleprov) i Stockholm för framtida collegespel.

Det finns frågetecken på Mikaela Borg.

–  Hon har sträckt sitt baklår och är ytterst tveksam för spel. Vanessas prov är på lördag så hon är inte med. Men vi kommer hålla tummarna för att hon kommer klara det.

Hon gör säkert detsamma för en Dolphinsseger i Småland på lördag.