Söderberg klättrade rejält efter tio birdies

75 slag ena dagen, 64 slag nästa.

Efter tio birdies har Sebastian Söderberg plötsligt blandat sig in i leken i Abu Dhabi.

Golf är lustigt ibland, säger han till Viaplay.

17 januari 2020 10:45

Men särskilt lustigt var det alltså inte på torsdagen när Söderberg inledde sin säsong på Europatouren med att gå på 75 slag, tre över par. Dagen därpå var allting annorlunda. Sebastian Söderberg gjorde tio birdies – varav åtta på de tio första hålen.

Jag kom ut i morse, det var helt vindstilla och jag missade inte ett slag i början. Sex av mina åtta första birdieputtar var inom 2,5 meter – det kändes sjukt lätt, säger 29-åringen till Viaplay.

Rejäl klättring

Dessvärre kom senare en dubbelbogey på hål 14, men Söderberg följde upp den med två birdies och hans 64 slag innebär en rejäl klättring i resultatlistan – från 110:a till 18:e plats på totalt fem under par. Med det är han fem slag bakom italienske ledaren Francesco Laporta, i det som är den första högklassiga tävlingen på Europatouren i år.

Nästan lika bra som Sebastian Söderberg spelade Joakim Lagergren, som följde upp sin inledande 75:a med en 65:a. Stockholmaren är därmed bara ett slag bakom Söderberg i tävlingen där amerikanske världsettan Brooks Koepka – bara delad 35:a efter två rundor – gör comeback efter en knäskada.

Kinhult sjuk

En som däremot inte kom till spel i Abu Dhabi är Marcus Kinhult. 23-åringen insjuknade med feber i början av veckan och tvingades hoppa av tävlingen i sista stund på torsdagsmorgonen.

Jag tänkte att det fanns en chans, värmde upp och slog några bollar. Men det hade inte varit rättvist att gå ut som jag kände mig då, säger Kinhult till Viaplay.

Hans säsongsstart blir nu i stället nästa vecka i Dubai.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Göransson/TT