Smith får vänta på sin chans

Ian Smith har halkat ut från startelvan. "Det är ingen stress", säger han.

31 maj 2019 20:00

LÄS MER:IFK-mittfältaren om flytten: "Har gett effekt"

LÄS MER:Danskan ställde till det för Filip

LÄS MER:Biter ihop i väntan på chansen

VM-spelaren från Costa Rica hade en fantastisk höst och något tyngre vår. Det blev ännu kämpigare när han åkte på en ljumskskada, precis i samma veva som IFK ändrade om spelsätt och helt plötsligt fick det att lossna.

Lars Krogh Gerson har fyllt upp högerkanten på ett utmärkt sätt och nu när Smith är tillbaka har det blivit bänken i stället.

– Han har gjort det bra och det har varit bra för laget. Det är okej. Jag får göra bra ifrån mig på träningarna och vänta på att tränaren tar ut mig. Inga problem, ingen stress, konstaterar Smith lugnt.

Du är inte ensam om den situationen.

– Nej. Vi har ett riktigt bra lag så självklart har vi bra spelare på bänken också.

Det blir kanske extra svårt för dig nu när det har gått så bra med det nya spelsättet?

– Ja. Men vi hade så många oavgjorda matcher i början. Vi behövde en ny formation eller något annat för att ta trepoängare. Det är vad tränaren gjorde och nu gör alla ett jättebra jobb. Jag får bara jobba på och försöka komma in i det. Det är ganska likt hur vi spelade i fjol.

Många förutspådde att Ian Smith skulle bli såld den här sommaren men han känns kanske inte glödhet.

– Jag tycker ändå det har varit okej innan jag blev skadad. Det känns mycket bättre den här våren än förra, och sen slutade jag riktigt bra då, säger han.

Annars går Smith och väntar besked från Costa Ricas landslag, precis som lagkompisen Kevin Álvarez från Honduras. Båda är aktuella för Gold Cup som avgörs 16 juni–7 juli.

– Truppen släpps den 5 juni och jag tror både jag och Kevin har stora chanser. Om jag blir uttagen kommer jag missa några matcher här men det är en ära att spela för sitt landslag och det är en viktig turnering för oss, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh