Smedby med ena foten i kval till tvåan

Derbysegrare och Mjölby tappade på stopptid. Smedby tog ett megakliv mot en förlängd höstsäsong.

Mot seger - och kval. Smedby var starkare än Torstorp i derbyt och nu ska de mycket till för att de svartgula ska missa att ta en kvalplats.

Mot seger - och kval. Smedby var starkare än Torstorp i derbyt och nu ska de mycket till för att de svartgula ska missa att ta en kvalplats.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-09-14 20:44

Smedby kan börja att ladda för kval – även om vi aldrig skulle få Jan Melle att ta ut andraplatsen i förskott.

– Nej du, en match i taget, skrattar Saiscoachen. 

Självklart mycket väl medveten om att fem poäng och en jäkla massa mål till godo på Mjölby är en drömsits med två omgångar kvar. 

Smedby gjorde sitt i derbyt hemma mot Torstorp. Samma dag som de svartgula firade 90 år passade laget på att rama in festligheterna med en trepoängare som smakade extra gott med Lindös sena (94:e minuten) kvittering mot Mjölby.

Det här kastar inte Smedby bort.

– Om vi tar oss till kval blir vi jobbiga att möta, så mycket kan jag säga, fortsätter en försiktig Melle som inte var överdrivet nöjd med insatsen mot Torstorp men spårade segern, den tolfte för säsongen, till en bred trupp.

När Calle Jonsson och Calle Jonsson och Johannes Isik kom in från bänken bidrog de med energi och kraft som sög musten ur Torstorp som reducerade tidigt i andra (Viktor Björhn) men tvingades kliva av konstgräset utan poäng.

Det blir en nervig avslutning för Torstorp som är indraget i kvalkampen. 

– En klar uppryckning mot förra helgens debacle (0–3 mot Skärblacka). Jag tycker  vi är det bättre laget i första men vi gör misstag och Smedby är effektiva, säger TIF-tränaren Daniel Helmesjö.

Och fortsätter:

– Nu får vi slicka såren och ladda om till en riktig monstermatch mot Vimmerby nästa helg men jag är hoppfull sett till dagens insats. Kommer vi upp i samma nivå som idag har vi alla möjligheter att besegra Vimmerby. Avslutningsvis får vi gratulera Smedby som tog ett jättekliv mot kvalspel till div 2.

Målen, Smedby: Casper Frisk, Calle Jonsson, Emanuel Arvidsson. Torstorp: Viktor Björhn. 

Bylent Halili bjöd på en riktig läckerbit när såg till att Sleipner var i ledning borta mot Tord. 

– Årets mål, menar tränaren Mikael Lindskog om anfallet som startades av Halili och, framför allt, avslutades av forwarden som påpassligt snappade upp av hemmalagets målvakt var långt ute och pricksköt in 1–0.

– Fullt medvetet. Det var riktigt snyggt, fortsätter Sleipnertränaren.

Fortsättningen blev inte lika rolig för "Randigt". Tord, redan klara seriesegrare, kvitterade innan paus och tog över i andra. Det slutade 3–1 till smålänningarna.

– De har väl lite mer kvalité, men vi följer våran gameplan och ligger rätt. Vinner vi mot Tranås hemma i nästa omgång bör kontraktet vara klart, funderar Lindskog. 

Eneby vann mot Skärblacka 2 augusti (3–2). Efter det: fyra förluster och två kryss. Med en rad namn borta åkte Eneby på en ny förlust borta not Högsby som vann med klara 4–0 via 3–0 i paus. Smedby borta och Lindö hemma återstår av säsongen för de gröna. 

Lindö som lämnar division 3 plockade en stark poäng mot topplaget Mjölby. Kenan Mustafic och Noah Hahne heter målskyttarna. 

Skärblacka fick en bekväm resa till en viktig 3­-1-seger (2-0) borta mot Vimmerby. Två mål av förre Vimmerbyspelaren Jakub Kus, det första efter två minuter.

Det gjorde att de öppnade upp sig. Nu blåste det så otroligt mycket vilket påverkade matchbilden också, sa Henric Andersson på väg hem.

3–0 gjorde John Poikela då han uppfattade att målvakten stod långt ute, reduceringen kom i 80:e matchminuten.

Nykomlingen saknar några poäng för att klara kontraktet med Tord och Tranås kvar att möta.

Ettan på väg. Casper Frisk öppnar målskyttet.
Ettan på väg. Casper Frisk öppnar målskyttet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om