Smedby chanslöst i kvalet

"Vi räckte inte till. De var bättre och rejälare", sa Smedbys lagkapten Alexander Radesjö efter andra kvalförlusten mot Hässleholm.

3 november 2018 18:54

Två gånger 3–0 till skåningarna gör att Smedby missar tvåan.

Smedbys utmaning var att göra fyra bortamål, men fick tyngsta tänkbara start med hemmaledning på straff efter bara fyra minuter.

– Jimmy (Karlsson, målvakten) tog bollen, men domaren tyckte att han klippte benen på deras spelare. Det var absolut ingen solklar straff, tyckte Radesjö efteråt.

Hässleholm gjorde andra målet på övertid i första halvleken och kunde säkert spela hem segern och platsen i division 2 med klara 6–0.

Smedbys bästa chans kom vid 2–0 när Leo Paz fick ett friläge. Bollen rensades dock bort på mållinjen. Där utöver hade man några halvchanser.

– Vi gjorde lite byten i andra halvlek, men vi flyttade inte upp laget direkt.

Hemmasegern var aldrig hotad. Joel Wedenell gjorde alla tre hemmamålen.

– I stunden känns det svårt. Vi har kämpat hela året och varit uträknade. Man trodde att vi skulle vara i botten i trean, så tar vi en kvalplats. Det är bara vi som trott på det, sa "Rade".

Han har ett år kvar på sitt kontrakt.

– Det har varit jäkligt kul. Vi har mycket att bygga på och en härlig sammanhållning. Det ska mycket till om jag inte ska spela.

Nästa år blir uppflyttade Assyriska ensamt Norrköpingslag i tvåan.

– Det kan finnas en livlina för oss med AFK Linköping, om de och Linköping City går ihop. Vi får se vad som händer, sa Alexander Radesjö när den långa bussresan hemåt hade börjat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson