"Slutspelskänsla" mellan Tampa och Buffalo

Förberedelserna är längre än vanligt, uppmärksamheten större och matcherna spelas på svensk mark. NHL-matcherna mellan Tampa Bay och Buffalo i Globen är inte som alla andra.

Det blir lite slutspelskänsla, säger Buffalos Victor Olofsson.

9 november 2019 07:50

På papperet är det två helt vanliga grundseriematcher för Tampa Bay och Buffalo. Men lagen har förberett sig i Sverige under hela veckan, och uppmärksamheten är större än vad den brukar vara inför en novembermatch i Nordamerika.

Att det inte var som vanligt märktes också på isen under det första mötet som Tampa Bay vann med 3–2. Det var grinigt och det smällde mycket i sargerna. Eller som Buffalos Victor Olofsson uttryckte det:

Det blir lite slutspelskänsla tycker jag. Men det är bara roligt att få den extra uppmärksamheten på matcherna, och det hjälper att bygga upp atmosfären, säger han.

"Grinigt"

TT: Hur märktes "slutspelskänslan" på isen?

Det var väl lite grinigt i vissa situationer. Några tjuvsmällar som inte alltid brukar vara i grundseriematcherna annars, säger han.

Linus Ullmark vaktade Buffalos mål. Även han, som inte spelat slutspel, kände av den speciella stämningen.

Jag förstår vad han menar och tanken bakom det. Det var framför allt ett speciellt ögonblick att stå på blålinjen och höra den svenska nationalsången för en gång skull, det var oerhört mäktigt.

"Annorlunda"

Tampa Bays ende svensk, Victor Hedman, som gick segrande ur första ronden mot Buffalos fem svenskar, var också inne på att mötet inte var en match som alla andra.

Det är såklart att det är annorlunda. Det är inte som vilken grundseriematch som helst. Framför allt för oss svenskar, säger stjärnbacken.

I kväll väntar chans för revansch för Buffalo i Globen innan de båda lagen åker tillbaka till Nordamerika.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Johansson/TT