Slitet Dolphins mot jumbon Uppsala

Dolphins åker till bortamatchen mot Uppsala – en match vi livesänder – med ett matchtätt schema i bagaget.

8 november 2018 18:13

Efter att ha haft flertalet matcher under säsongens inledande veckor laddar Dolphins för en ny match mot Uppsala på fredag. Efter den matchen blir spelschemat mer luftigt, vilket coach Adnan Chuk är positiv till.

– Tankarna är att vi ser fram emot att hamna i ett lugnare tempo. Vi har varit inne i en tuff period med många matcher på kort tid, säger Chuk.

Hur har ni påverkats av spelschemat?

– Vi börjar bli slitna, men det är fortfarande ett måste att prestera för att komma till den nivån vi vill vara på, svarar Chuk och fortsätter:

– Vi måste utmana oss själva för att bli bättre varje vecka. Vi har gjort det bra, men vi måste fortsätta ta de här kliven.

Motståndet Uppsala ligger inför matchen sist i Basketligan med en vinst på elva matcher. Chuk vill dock inte att man ska underskatta motståndet.

– De har en del bra spelare, så vi tänker samma inför den här matchen som mot Södertälje eller Luleå eller något annat topplag.

Dolphins har inför matchen Jonathan Eriksson på frånvarolistan på grund av sjukdom. Chuk räknar inte med att Jonathan följer med laget till Uppsala.

Matchen sänds live på fredag på nt.se och folkbladet.se. Uppkast 19.04.

LÄS MER: Guardens besked om en fortsättning

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Comstedt