LÄS MER: Här är förbundets miss om Sleipners kval

Det har snart gått två veckor sedan Sleipner åkte ur division 2. Det värsta deppet har lagt sig, nu blickas det framåt med ett nytt avstamp i division 3 nästa år.

Och Sleipner gör det med Simon Dogan på tränarposten.

Dogan tog över efter sparkade Anders Nyqvist i våras, men får nu chansen att bygga sitt eget lag och hålla i förberedelserna inför säsongen.

– Vi hade ett styrelsemöte och det tog bara två minuter att komma fram till att vi vill ha kvar Simon, säger Anders Marcus.

Inget snack om saken med andra ord?

– Det var glasklart. Det var inte Simons fel. Han hamnade i en situation där vi dels var dåligt tränade fysiskt och dels hade en gruppsammansättning som inte var bra karaktärsmässigt. Det var ett hårt jobb för att få gruppen att fungera överhuvudtaget. Simon har absolut gjort ett bra jobb.

Det jobbas också på att tillsätta andra platser i ledarstaben.

– Vi har gått ut och frågat ett par stycken som vi skulle vilja ha. Vi hoppas väl att Turesson (Fredrik) blir kvar givetvis, men vi behöver förstärka upp lite generellt. Vi skulle vilja ha en eller två assisterande tränare till för att få träningarna att flyta på och få utveckling på spelarna, berättar Anders Marcus.

Det har redan hänt ett par saker i Sleipners trupp. Ett par spelare har kommit och en del har lämnat. Fler skiften är att vänta.

– Vi har identifierat vilka vi vill behålla, och även vilka vi inte vill behålla, en del har kontrakt och en del har inte kontrakt. Det är det vi får hantera. Vi får bygga om lite helt enkelt, säger Marcus.

– Det fordras att vi får in lite andra karaktärer än vad vi hade det här året. Vi måste ha människor som är beredda att offra sig för laget och klubben för att vinna matcher – att ta jobbet utan att synas så mycket.

Anders Marcus berättar att Sleipner kommer att satsa en hel del ungt 2019.

– Vi kommer inte att fylla laget med massa spelare bara för att fylla laget. Målet är att vara med i toppen av division 3, men klubben går inte under om vi inte lyckas första året. När vi går upp ska vi vara redo med egna produkter säger Anders.

– Det finns ett stort intresse bland 16–18-åringar utifrån att komma till oss. De har sett att våra unga killar har fått chansen att spela a-lagsfotboll. Det är intressant tycker jag.

– Nu är det bara vi som bygger så. Lindö har ju övergett det konceptet egentligen lite grann. Sylvia har definitivt övergett det och måste överge det ytterligare nu, och jag antar att IFK kommer ha ett ännu större intresse om vilka spelare som är i Sylvia nu i division 1. Och Assyriska är Assyriska. De har en stark förening med bra ekonomi och bygger därifrån, vi har inte den ekonomin och får bygga från andra hållet.