Av de 26 målen Assyriska gjort hittills under säsongen har Alagie Sosseh tryckt in elva av dem och toppar därför skytteligan. Ett riktigt tungt avbräck för motståndarna.

– Det betyder mer för dem än vad det betyder för oss. Vi har vår plan och jobbar efter den oavsett vad. Det är inte så att vi går runt och hoppas på att folk ska vara avstängda eller skadade utan vi fokuserar på det vi ska göra, säger Linköping Citys manager Melke Alan.

Men Assyriska har fler bra spelare i laget och var tippade i toppen av tabellen inför seriestarten. Nu ligger de dock nia med 17 poäng – två snäpp under Linköping City med sina 20.

– Det är ett lag som gillar att spela en offensiv fotboll. De gör mål men släpper också in mål. Vi måste vara noggranna med vårt spel i omställningarna. Vi måste även vara mer konsekventa i det vi ska göra. Om man kollar på matchen mot Karlslund senast så kan lag mer och mer börja backa hem mot oss nu. Då måste vi kunna hantera det på ett bättre sätt, säger Alan.

För Linköping Citys del kan det bli en återkomst i matchspel för Matheus Garcia Fernandes och Dominic Furness.

– Båda är med fullt ut på träningarna nu. Men det återstår att se om de är redo för match på söndag, säger Alan.

Sommaruppehållet närmar sig. Vilken placering vill du ligga på inför hösten för att du ska anse att det är en godkänd vårsäsong?

– Jag vill ligga där vi förtjänar att ligga och där kommer vi också att ligga. Sanningen är ju den sanningen man får. Kommer man långt ner beror det på någonting och kommer man högt beror det på något. Vad jag har för önskemål håller jag för mig själv. Samtidigt måste vi fortsätta utveckla delar både försvars- och anfallsmässigt. Jag hoppas att det kommer synas under säsongen att vi tar steg framåt, säger Alan.

Flera tränare i serien trycker på att ni har en stark offensiv, vad säger du om det?

– Det är såklart målet att ha en stark offensiv samtidigt som vi ska ha en bra defensiv också. Vi vet att motståndarna har fått respekt för oss som nykomlingar. Det ser man både före matcherna och hör efter matcherna när man pratar med övriga tränare. Det visar på att vi gör någonting bra. Folk tror på att vi har ett bra lag och tror på oss som fotbollslag – inte bara offensivt. Det glädjer oss i organisationen.