Skippade snacket – då vände Piraterna

En nagelbitare av högsta klass. Det var vad Piraterna och Vargarna bjöd på i den allsvenska semifinalen. Och till sist kunde Piraterna säkra finalplatsen.

6 september 2018 22:01

– I sista heatet var det knappt jag vågade titta.

Jonas Davidsson log och skakade på huvudet efter att Piraterna lyckats besegra Vargarna i den allsvenska semifinalen.

Och spänningen i den andra och avgörande semifinalen var helt klart något utöver det vanliga. Inledningsvis gick det inte alls Piraternas väg.

Nog för att Kai Huckenbeck och Jonas Davidsson hämtade in Vargarnas tvåpoängsledning från det första mötet redan i första heatet.

Men i det andra heatet så blev båda Piraternas reservförare Anton Karlsson och Johan Jensen uteslutna efter att ha kört in i tejpen. När sedan Vargarna efter det med hjälp av en femetta ledde i paus med 32–27 så såg Piratlaget ut att vara i brygga.

Men så var inte fallet menade lagledaren Fredrik Staaf.

– Börjar man stressa och få panik är det jäkligt lätt att det går över styr. Vi tog inte ens ett snack i paus.Vi tog ett snack efter heat sju och utfallet blev inte alls vad vi ville. Då bestämde jag tillsammans med Daniel att det blir inget snack i paus. Utan alla får lugnt ta hand om sig själva. Vi sa att det tjänar ingenting till, vi får behärska oss och ta det heat för heat. Våran tid kommer förhoppningsvis, säger Staaf.

Piraternas tid skulle komma och det direkt efter pausen.

För i det elfte heatet så tog Anton Karlsson och Johan Jensen revansch för missen i det första reservheatet. Eller det var snarare Vargarna som bjöd tillbaka. För nu var det Vargarnas båda förare som blev uteslutna och därmed var ställningen i matchen utjämnad.

Piraterna låg dock fortfarande under i semifinalen med två poäng när bröderna Jonas och Daniel Davidsson rullade ut till det 13:e heatet.

Och de visade att de efter tusentals varv på Motala arena tillsammans hittar den snabbast vägen runt när de fixade femettan som tog Piraterna upp i ledning.

– När man kör en femetta så är det ju ok. Hade det blivit tvärtom så hade det inte varit roligt. Nu visste vi vad som gällde och vi kom iväg bra och efter det så var det enligt skolboken, säger Jonas Davidsson.

Som utan omsvep medgav att han saknat känslan att köra när allt står på sin spets.

– Nu blev det nästan för nervöst. Det var länge sedan både vi och publiken upplevt den här spänningen. Man har saknat den här känslan som är i ett slutspel. När det är uteslutningar och domslut som man blir tokig på. Det har vi saknat i våra matcher i allsvenskan.

Piraterna möter nu Griparna i finalen och inleder hemma nästa torsdag.

47–41

Piraterna-Vargarna Allsvenskan semifinal 2:2 Poängen: Piraterna: Kai Huckenbeck 11+1, Linus Sundström 11, Jonas Davidsson 9+1, Daniel Davidsson 9, Anton Karlsson 4+1, Johan Jensen 2+1, Kenny Wennerstam 1.. Vargarna: Kim Nilsson 13, Mathias Thörnblom 6, Joel Andersson 6+3, Henrik Bergström 7+1, Johannes Stark 2+1, Viktor Bergström 1+1. Publik: 1 542.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson