Sjätte segern för Milligan’s School

Milligan’s School har blivit en följetong på V75. På Sundbyholm kom den sjätte segern i den högsta klassen när han tog hem Smedträffen med 200 000 kronor till vinnaren. Vid fem av vinsterna har Ulf Eriksson suttit i sulkyn.

Jag har nog aldrig kört en häst som är en sån krigare, han ger sig aldrig, sade segerkusken.

9 november 2019 22:13

Det blev som vanligt en rätt tuff väg mot segern. Milligan’s School tvingades trava i tredjespår första 500 metrarna innan han kom ner i andraspår. Ulf Eriksson gjorde omgående en attack mot täten som han fick 950 meter från mål av Deep Sea Dream, körd av Erik Adielsson.

Tempot var hela tiden högt. Runt sista kurvan attackerade den norske hästen ledande Milligan’s School som såg ut att bli passerad. Men i vanlig ordning kom sexåringen tillbaka och var starkast över upploppet.

"Travade inte perfekt"

Hästen travade inte helt perfekt i sista kurvan och därför tog jag det lite lugnt där. Men jag litade på hästens styrka och var rätt säker på att det skulle ordna sig bara vi kom in på upploppet. Det gjorde det och han är en otrolig kämpe. Han ger sig aldrig. Det är fantastiskt att få köra honom, berömde Eriksson.

Segertiden 1.11,6 var bra på den något tunga banan. Tränareparet Catarina Lundström och Stefan Melander kunde också glädja sig över en tredjeplats med vasst spurtande Disco Volante.

Årets största seger för Eriksson kom i Östersund då det blev vinst i Jämtlands stora pris. I SM på Åby blev det brons.

Om en dryg månad väntar guldfinalen på Solvalla med Milligan’s School troligen på startlinjen.

Han har haft en rätt lång säsong men formen är det inget fel på. Den är nära nog på topp.

Tog V75-dubbel

Ulf Eriksson tog en V75-dubbel då han vann den andra avdelningen med Echo Gamble. Gotlandshästen fick ett fint lopp i ryggar och var starkast på upploppet efter tre jobbiga varv.

Echo Gamble var bara streckad på två procent av kupongerna och höjde värdet rejält på V75.

Visbytränaren Roger Hassborg tränar hästen som ägaren Johanna Nordenankar bytte till sig mot en Islandshäst för två år sedan. Echo Gamble vann tre lopp på sex starter i fjol som femåring och har i år vunnit fem gånger på tio försök.

Det är en bra häst men att han skulle vinna V75 från tolfte spår kunde jag aldrig tro. Han var dessutom dålig i senaste starten inför det här loppet. Helt otroligt och jätteroligt förstås, sade tränare Hassborg.

Hassborg har för tillfället endast tre hästar i träning. Echo Gamble är så klart stallets stora stjärna med 237 000 kronor insprunget i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stig Lindmark/TT