"Självklart inte optimalt för mig"

Talang med ungdomslandskamper och problemlösare. Starten i Vita hästen har inte riktigt blivit vad Marcus Fornell hoppats på. "Bara att gnugga vidare", säger 24-åringen.

11 oktober 2018 18:00

Huddingekillen Marcus Fornell flyttade till Linköping för hockeygymnasiet efter att han vunnit TV-pucksguld med Stockholm. Tidig debut i SHL med Linköping och spel med klubbens J 20-lag i superelit.

Nu efter flera år i division 1 och allsvenskan som senior är han ofrivilligt tillbaka i J 20-spel, för att få istid.

I Hästens A-trupp är nyförvärvet noterat för två matcher men istiden har varit minimal.

– Självklart är det inte optimalt för mig. Men man knyter näven i fickan och gnuggar på. Spelar jag ett byte vill jag ha fler och spelar jag hundra byten vill jag göra fler ändå. Förhoppningsvis kommer det snart lite speltid. En lösning också på de problem vi har, säger Marcus efter torsdagsträningen.

Leif Strömberg är tydlig med att det handlar om konkurrensskäl. Det finns inga planer på att låna ut Marcus Fornell.

Du måste haft en annan målsättning med säsongen än att spela med J 20-laget?

– Den var inte att sitta på läktaren. Det är aldrig kul att sitta vid sidan. Man vill vara med att bidra så mycket som möjligt.

Vad kan du bidra med?

– Det jag kan tillföra gruppen är fart och speed, offensiv samt kunna spela säkert defensivt. De senaste två säsongerna har jag kommit in sent på säsongen som i AIK och Almtuna. Då har det varit mycket kniven på strupen och att göra det enkelt, säger Marcus som tagit hjälp av en mental tränare för att kunna få en balanserad syn på sin situation.

– När jag lämnar hallen är jag inte hockeyspelare längre utan lägger fokus på att ha en bra vardag. Laga god mat, kolla någon film och hitta på något roligt. Jag är nog lite mer av en ensamvarg, men det är jättesnälla killar i laget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle