Sembrant: "Har saker att ta ställning till"

Montpellier är ett avslutat kapitel. Men den svenska landslagsbacken Linda Sembrant vill vara kvar ute i fotbolls-Europa.

Intressenter saknas inte.

Jag har saker att ta ställning till, säger 32-åringen.

26 maj 2019 08:24

Linda Sembrant är på plats i Båstad och förbereder sig för sitt tredje fotbolls-VM med landslaget. Där är allt i princip som det brukar vara. Det är det inte när det gäller hennes situation i klubblaget.

Tidigare i maj stod det klart att Sembrant lämnar franska Montpellier efter den här säsongen. "Ett missförstånd från båda sidor" sade hennes agent Anton Maksimov när han skulle beskriva för Aftonbladet varför inte kontraktet förlängdes.

Kan stanna i Frankrike

Själv säger hon bara att Montpellier inte längre är ett alternativ.

Vi är ett avslutat kapitel, säger Linda Sembrant.

Men hon har anbud att ta ställning till. Helst vill hon stanna i utlandet, och Frankrike, där hon har bott sedan 2014, är ett alternativ.

Jag har lärt mig språket och så, och det är ju väldigt skönt. Så om det blir ett nytt land med ett nytt språk så blir det en ny utmaning. Men vad det än blir så blir det bra, tror jag. Det kan bli både och.

Ingen tidspress

VM börjar om ett par veckor, och det är inte helt säkert att hon har gjort klart med en ny klubb till dess. Och hon tänker inte stressa fram ett beslut.

Just nu känns det otroligt skönt att var här och ha allt fokus på VM. Det andra sköts vid sidan om. Om det blir ett beslut nu eller om det blir senare, det avgör jag.
Jag har saker att ta ställning till och jag är inte riktigt klar med det arbetet än. För mig är det viktigt att det ska kännas rätt och bra för mig. Då kommer jag att ta det beslutet, men vilken dag det blir, det är mindre viktigt.
Fakta: Linda Sembrant

Ålder: 32.

Position: Försvarare

Klubbar i karriären: AIK (2008-2010), Göteborgs FC (2011), Tyresö (2012-2014), Monpellier (2014-2019).

A-landskamper: 109.

Landslagsmål: 8.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lasse Mannheimer/TT