Sebastian Andersson uttagen i landslaget

Sebastian Anderssons fina framfart i Tyskland har inte gått obemärkt förbi. Förbundskaptenen Janne Andersson har tagit ut Sebastian till landslagets två kommande matcher när EM-kvalet drar igång.

13 mars 2019 12:21

Under onsdagen kallade landslaget till presskonferens där Janne Andersson presenterade truppen till matcherna mot Rumänien och Norge, 23 respektive 26 mars.

Då får Sebastian Andersson chansen.

Tio mål har Sebastian Andersson mäktat med den pågående säsongen för Union Berlin. Laget ligger för närvarande på tredje plats i Zweite Bundesliga efter Köln och Hamburg.

Janne Andersson har bra koll på anfallaren sedan tidigare då de gjorde en halv säsong ihop i IFK Norrköping 2016.

Förutom Sebastian är Alexander Isak ny i truppen bland anfallarna. Petas gör Isaac Kiese Thelin och John Guidetti.

Andersson, som gjorde 20 kassar totalt för IFK Norrköping, gjorde sin landslagsdebut under januariturnén 2017. Utöver det spelade Sebastian med Sverige i oktober i fjol, i en träningsmatch mot Slovakien och i en Nations League-batalj mot Ryssland.

– Jag tänker inte så mycket på det. Det är många matcher kvar så jag hoppas kunna göra några till. Men det är väl ganska bra ändå. Jag är ganska nöjd, sa Sebastian Andersson till Fotbollskanalen angående sin målskörd för en knapp vecka sedan där han också berättade att han hoppades på en landslagsplats.

Ken Sema och Kristoffer Olsson togs också ut i EM-kvaltruppen. (TT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis