Så ska Sleipner ta hand om nya sporterna

Nya sporter knackar på porten. Därför vill Sleipner ombildas till en alliansförening.

Sleipners ordförande Anders Nobrant.

Sleipners ordförande Anders Nobrant.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-11-12 09:01

Förslaget till organisationsförändringen presenteras på klubbens hemsida, där det framgår att styrelsen ser ett behov av att nuvarande sektionsföreningen omvandlas till en alliansförening.

För det krävs en stadgeändring, som just nu bereds för att finnas tillgänglig för medlemmarna i god tid till Sleipners årsmöte, som beräknas hållas i slutet av februari.

Punkterna är flera, men den stora förändringen blir typ av föreningsform. 

Alliansföreningarna har blivit allt fler i Sverige de senaste decennierna.

– Vi har tittat på hur de jobbar i andra alliansföreningar, som Hammarby och Djurgården, säger Anders Nobrant, ordförande i Sleipner.

Som det har varit har all idrottsverksamhet funnits under en och samma ledning. I en alliansförening får varje "sektion" en starkare ställning och fungerar till stor del som en fristående förening med ett nära samarbete med övriga delar av en klubb. Varje idrott får ta ett större eget ansvar för sin ekonomi.

– Ändå får alla tillgång till det gemensamma varumärket, och det öppnar också upp för fler gemensamma grejer när man sitter ihop i alliansföreningen. Man kommer närmare och kan stötta varandra på ett annat sätt, säger Nobrant.

I dagsläget har Sleipner fotboll och bowling i verksamheten.

– Bowlingen har hanterats under fotbollen, vilket blir ganska tokigt. Nu kan de bli en egen förening, säger Nobrant, som tror att fler "sektioner" kan vara på gång inom "Randigt".

– Det ser jag framför mig. Futsal är inte långsökt alls och även curling kan det bli, säger han.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!