Så ska ÅFF vända trenden

Tre raka förluster och det är ett lite småjobbigt läge för Åtvidabergs FF i söderettan. På söndag väntar Värnamo på naturgräs borta.

12 maj 2019 12:13

– Vi är på benen och ändå vid gott mod, säger tränaren Rickard Johansson.

Efter sex matcher har ÅFF nu hamnat lite oroande nära nedflyttningsstrecket i tabellen. Storförluster mot Landskrona och Ljungskile följdes av stopptidsfall mot Utsikten senast och nu är det poängbehov kring ÅFF:s tillvaro.

– Det har varit tre tuffa motståndare som vi förlorat mot. Det var inga bra prestationer mot Landskrona och Ljungskile, men senast var vi förtjänta av en poäng. Vi får försöka bygga vidare på vår senaste insats, det var tillfälligheter som gjorde Utsiktens mål, säger Rickard Johansson.

Framför allt är det defensiven som ÅFF ska bygga på, att jobba upp en trygghet där. Sedan handlar det om att lägga ned ett hårt arbete, ett hårt arbete utan boll.

Värnamo, som nyligen spelat i superettan, liknar Utsikten formationsmässigt och spelmässigt. Det händer mycket framåt, men kan släppas till i defensiven. Brasilianaren Paulo Marcelo Souza Alves har gjort fem mål. Ytterligare en brasilianare finns på ena kanten.

I ÅFF kan inte Andreas Johansson spela efter sin smäll senast och inte heller Dardan Mustafa på grund av en baksida lår och Daniel Rambin som har nyckelbenet av. Zev Taublieb är också osäker på grund av ömmande ljumske och målvakten Henrik Gustavsson är stel i låret, men spelar troligen.

ÅFF:s brasilianare Ramiel Dias Farias är inte aktuell för spel mot Värnamo på grund av sin fysiska status.

Däremot har Ryan Binns tränat på bra senaste veckan och både Anton Hallstensson och Adam Egnell gjorde bra inhopp mot Utsikten.

ÅFF tränar på lördagen och därefter tas truppen ut. Matchen på Finnvedsvallen startar klockan 17 på söndag och direktsänds på Öst medias sajter, gratis för prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa