"Så här får det inte se ut"

Åtvidabergs FF har landat, är nere på jorden. Med en duns. "Vi måste gå vidare till nästa match, inte mer att säga", suckar mittbacken Ishmael Koroma.

27 april 2019 19:05

SE ÄVEN: 0–5 hemma kan inte snackas bort

SE ÄVEN: Se hela matchen i repris här

Tidig toppfajt var det i söderettan, men ute på planen sågs bara ett topplag när matchen väl kom i gång. 1–0 på hörnnick redan efter 1.41 av Jacob Ondrejka och sedan rann det iväg till 5–0 (2–0). En imponerande Landskronaseger. Det var inte alls orättvist, även om ÅFF också hade målchanser.

Ishmael Koroma sågs ett flertal gånger försöka gestikulera och prata med sina medspelare, för att få det att fungera bättre.

– Finns inte mycket att säga efter 0–5. Matchen är en besvikelse, vi gör inte rätt och gör en dålig match. Speciellt hemma måste vi kunna mycket bättre, säger Koroma.

Landskrona fick matchen i sin riktning direkt, med nickmålen till 1–0 och 2–0 första kvarten.

– De får fördel och vi får en svår situation. Hela laget måste försvara bättre. Motståndarna var bättre, men mer vill jag inte säga om dem, säger Ishmael Koroma.

Storklubben Landskrona vill tillbaka till superettan och visade stora kvaliteter på Kopparvallen.

– Siffrorna säger mycket, vi kontrollerar det från minut ett till minut 92. Det blöta konstgräset gynnar oss, då hittar vi in med våra bollar. Vi får bra utdelning, säger Landskronas anfallare Robin Hofsö.

Det är superettan som gäller nu?

– Vi har börjat om lite, men jag tror vi har att göra i toppen. Vi tar en match i taget, säger Hofsö.

Åtvidabergs FF:s tränare Rickard Johansson tycker att det bästa just nu är att det bara är fyra dagar till nästa match mot Ljungskile borta.

– Nu vill man ut igen och ta revansch. Landskrona är ett bra lag och kanske hade slagit oss om vi gjort en toppmatch också. Men så här får det inte se ut från vår sida.

– Vi släpper in mål direkt och sedan speglar det matchen. Landskrona är klasser bättre på allt. Om vi kämpade oss till tre poäng mot Torn så kämpar vi inte alls nu. Det kanske gått för lätt i början, funderar Rickard Johansson och fortsätter:

– Vi blev övermodiga, och överkörda.

ÅFF-målvakten Henrik Gustavsson tyckte också att laget blev överkört, från första stund.

– Vi hamnar snett rakt över och är inte nära dem. Bara att glömma det här och vakna upp igen till nästa match, säger Henrik Gustavsson.

Målen: 0–1 (2) Jacob Ondrejka, 0–2 (15) Robin Hofsö, 0–3 (51) Måns Ekvall, 0–4 (63) Hampus Fehrm, 0–5 (84) Filip Olsson.

Publik: 1 275.

ÅFF:s startelva: Henrik Gustavsson – Anton Hallstensson, Ishmael Koroma, Andreas Johansson, Ludvig Holmertz – Ryan Binns, Oskar Stejdahl, Jesper Beurling, Daniel Rambin – Dardan Mustafa, Alem Plakalo. Inbytta efter paus: Max Olsson, Adam Egnell, Khalid Abukar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius