Rosenberg: Jag avgör till Djurgårdens fördel

Malmö FF är på väg att straffa bort sig från SM-guldet.

I den tidiga seriefinalen hemma mot Djurgården brände skåningarna sin sjätte (!) raka allsvenska straff.

Jag avgör till Djurgårdens fördel, säger straffsumparen Markus Rosenberg efter 0–1-förlusten.

25 augusti 2019 20:58

I underläge 0–1 klev lagkaptenen Markus Rosenberg fram i den 68:e minuten för att kvittera på straff i den tidiga seriefinalen hemma mot Djurgården.

Det gick dock som det brukar för MFF denna säsong. Målvakten – Tommi Vaiho i det här fallet – räddade och Malmös sjätte raka allsvenska straffmiss var ett faktum.

"Helt otroligt"

Jag försökte hålla mig så lugn som möjligt. Jag tänkte lägga den i mitten och hålla koll på honom, och han gick ju tidigt. Den var ju där jag vill ha den, men att han sedan får en tå på den är helt otroligt, säger Rosenberg.

Han har själv bränt en straff tidigare den här säsongen, men anfallaren tror inte att den mindre smickrande sviten påverkade.

Det är klart att det hade underlättat om vi hade satt alla, men samtidigt när du väl står där försöker du hålla fokus. Bara göra ditt jobb och sätta straffen.

Rosenberg tog själv på sig rollen som syndabock efter att Mohamed Buya Turay skjutit gästande serieledaren Djurgården till de tre poängen inför nästan 22 000 åskådare.

Jag har två lägen i första och sedan har jag en nick, ett skott som blockas och så har jag straffen. Summerar vi ihop det bör det vara några mål jag gör. Gör jag minst två mål där så vinner vi, säger Rosenberg och fortsätter:
Jag har stått här många gånger och blivit hyllad för att jag har avgjort matcher. I dag känns det nästan som att jag avgör till Djurgårdens fördel, säger Malmös lagkapten.

Sex poäng efter

MFF är nu sex poäng efter serieledaren Djurgården med nio omgångar kvar att spela.

Det är klart att det är tufft. Samtidigt vet vi hur allsvenskan är. Alla slår alla och det är otroligt många jämna matcher. Det (SM-guldet) är inget vi har gett upp, men det hade underlättat med vinst i dag, säger Rosenberg.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Kihlström/TT