Vargarna var aldrig i underläge mot Piraterna och vann till slut med 49–41.

En tung derbyseger mot rivalen Piraterna.

Tysken Erik Riss fortsätter att leverera starka insatser från sin position som heatledare. Den här gången inledde han med två heatsegrar (var den ende för kvällen som besegrade giganten Linus Sundström) och körde totalt in 10+2 poäng på fem heat.

Artikelbild

– Det började riktigt bra. Jag var snabb. Sedan var det lite otur i mitt tredje heat, säger Erik Riss.

Oturen var mer slarv. För i matchens tolfte heat, i ett känsligt läge av matchen, kom både Erik Riss och Viktor Bergström ut med blå huva.

Något som är strikt förbjudet. Erik Riss var startklar, men hade inte på sig sin röda huva. Många trodde att han skulle bli utesluten, men eftersom han var startklar började tvåminutersregeln om – och han fick chansen i den rätta, röda huvan. Detta efter en regeländring.

– Det var mitt fel. Jag kollade inte i programmet innan. Det blev bökigt, men jag fick med mig en enpoängare i alla fall, säger Erik Riss.

Hur mycket störde allt strul innan start?

– Man är i en zon framför tejpen. Klart att jag kom lite ur balans och tappade fokus. Resten av matchen var lite tuff för mig, men jag bidrog med en del poäng till laget och vi vann vilket är det viktigaste. Vi visade styrka som lag.

Nu har du gjort ett par matcher i Norrköping, är banan enklare att hantera nu?

– I mina första två matcher var det tufft. Jag tog poäng, men fick kämpa hårt. I dag hade jag en annan motor som passar bättre här. Den jag hade tidigare var för stark. Det kommer bara att bli bättre ju längre säsongen lider.

Lagledaren Peter Jansson hade mycket att glädja sig åt i varglägret denna match. Det var bara Mathias Thörnblom som föll ur ramen efter en minst sagt motig afton.

– Vi har lite oflyt med Mathias. Att ändå vinna mot vad som ska vara seriens starkaste lag är riktigt starkt, säger Peter Jansson.

Jansson gladdes åt ungtuppen Henrik Bergström.

– Jag sa åt honom att skita i vurpan och att han skulle ta med sig allt bra han gjort innan. Jättekul för honom, säger Peter.

Vargarna ledde "bara" med 31–29 i paus. Det var peggat för en tokjämn avslutning – i stället ryckte hemmalaget rejält.

– Man märker att när man har kanske lite svagare killar på reserven, som alla lagen i allsvenskan, men att de tar i och tar en femetta. Det får hela laget att växa, säger Peter Jansson.