Dolphins kommer stärkt av två raka segrar, Wetterbygden från fyra raka förluster.

Ändå, på bortaplan var det nykomlingen från Huskvarna som vann med 67–60 och borde på pappret ses som en liten favorit.

– Det var en jämn match som vi var nära att vända två gånger. Men vi hade för mycket turnovers, åtta stycken, och sedan sköt de fantastiskt bra. Om vi dubblar mot deras landslagscenter (Louice Halvarsson) så öppnar det för deras skyttar. Jag måste ge det till Sparks och tränaren Francisco Pinto, att han vet hur han ska utnyttja sitt spelarmaterial på ett bra sätt, berömmer Jurgita.

Men hon kan slippa ett av Sparks större hot.

Tidigare Dolphinstjejen Cajsa Uhrström som var en av Sparks effektiva trepoängsskyttar har missat träningar i veckan för en fotskada. Även klubbkompisen Sofia Hägg trampade snett och Alice Jernberg dras med ryggproblem.

Så det är ett delvis sargat lag som kommer till Stadium Arena på söndag.

Dolphins har i stort sett samtliga elva spelare tillgängliga.

– Senast när vi mötte Wetterbygden var både Vanessa Taylor och Michaela Borg borta. Nu kommer de finnas med vilket gör oss starkare.

Dolphins jobbar hela tiden med att flytta upp spelare från utvecklingslaget. Fyra tjejer har utökat från två till tre pass i veckan med damlaget. Två har licens att spela i ligan. Ella Eklöf och Ida Jonsson Ojala.

– Alva (Carlsson) och Tindra (Westermark) har inte det. Det är en stor fördel för oss att kunna ha dem med. En lyx och en nytta att ha ett bra utvecklingslag för att kunna få upp spelare till den här nivån, säger Jurgita.