Rekordman "Macke" hade svårt att glädjas

Vita Hästens meste målskytt genom tiderna. Marcus Eriksson bubblade inte av glädje. "Nej, vi förlorade ju igen", suckar han.

Patrick Blomberg kunde önskat sig en roligare comeback efter hjärnskakning.

Patrick Blomberg kunde önskat sig en roligare comeback efter hjärnskakning.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-10-30 22:42

Innan nedsläpp uppmärksammades lagkaptenen Jesper Samuelsson för sina 200 poäng i Vita Hästens tröja. 

Under matchen skickade Marcus Eriksson in kvitteringspucken och sig själv i klubbhistorien som klubbens meste målskytt.

Ett mål bättre än Rickard Rauge var inget rekord som fick Marcus Eriksson att jubla när Vita Hästen hade en ny frustrerande kväll.

53–12 i skott. 14 straffar och 2–3-förlust till slut. 

Det var plågade ansiktsuttryck både hos Eriksson och tränaren Tony Zabel när de gav sin syn på insatsen mot Tingsryd.

– Vi måste ju ha poäng. Nu vet jag inte var exakt vi ligger i tabellen, men det kan ju inte vara så högt upp, säger Eriksson.

När första perioden var på väg att sluta mållös var Viktor Kokman olycklig bakom eget mål och Tingsryd missade inte gratischansen att ta ledningen. 

Joakim Hälleström kvitterade till 1–1 när Hästen hade två man mer på isen, men trots att det var Hästen som öste på med skott var det åter ledning för gästerna när Felix Olsson satte sitt andra.

Rekordmålet från Marcus Eriksson betydde 2–2 och blev det sista innan Tingsryd avgjorde i en utdragen straffläggning.  

Den poäng som Hästen packade med sig ut i omklädningsrummet var det ingen som såg ut att uppskatta på vare sig läktaren eller isen.

Vita Hästen har väldiga problem med att vinna matcher, ta nödvändiga treor och få arbetsro. 

Det blir ett allt mer pressat läge – och det är svårt att inte börja dra paralleller med fjolårets säsong som slutade i ett jobbigt kvalspel. 

– Alla poäng som vi inte tar är förlorade poäng, nu har vi tre raka strafftorskar och Västerås innan det. Fyra förluster. Och vi vinner ju inte mycket hemma heller, konstaterar Marcus Eriksson.

Kommer fjolåret smygandes?

– Njae. Det är ett helt nytt lag, men det är ju lite samma mönster. Det kan vi inte sticka under stolen med. Vi spelade bra många matcher i fjol med och ägde dom – tyckte vi. Och torskade till slut. Jag tycker vi är bättre i år men det är lite liknande mönster, det är det ju. 

Hästen är just nu elva i allsvenskan med fyra segrar på 15 matcher. 

Är det en fara i att luta sig mot att det är tidigt på säsongen?

– Det är det absolut, det är det farligaste man kan göra. Det gjorde vi ju förra året. Det här med att säga att man spelar bra men inte tar poäng – det är skitsamma i slutändan. Så är det ju. Många matcher satt vi här inne förra året och sa: "Vi förlorar med en balja, det är okej. Vi är där". När de matcherna blir för många ligger man farligt till. Vi måste bryta den trenden, menar Marcus Eriksson. 

Tony Zabel önskade, självklart, mer i offensiv zon. 

Det här var ett tillbakasteg jämfört med de senaste matcherna.

– Vi är inte där inne där vi ska vara. Det är mycket skott utifrån, men inga returer eller skymningar. Då är det ganska enkelt att vara målvakt. Han kan nog ta 100 skott till i det läget, menar Hästens tränare. 

Positivare för Hästen var att Patrick Blomberg var tillbaka och satte en av straffarna. Linus Andersson insjuknade och var inte tillgänglig för spel.

På fredag väntar BIK Karlskoga borta. Överflödigt att skriva att Vita Hästen behöver tre poäng?

Kanske.

Men det gör verkligen laget.

Oliver Nordberg och Vita Hästen körde fast.
Oliver Nordberg och Vita Hästen körde fast.
Matchfakta

Vita HästenTingsryd 23 (01, 10, 11, 00, 01)

Första perioden: 0–1 (19.47) Felix Olsson (Gustav Olhaver). Andra perioden: 1–1 (8.50) Joakim Hälleström (István Bartalis, Jesper Samuelsson), spel 5 mot 3. Tredje perioden: 1–2 (1.42) Felix Olsson (Gustav Olhaver), 2–2 (15.18) Marcus Eriksson (István Bartalis, Filip Cruseman), spel 5 mot 4. Förlängning: –. Straffar: 2–3 William Fransson. Skotten: 53–12 (14–5, 17–1, 17–4, 5–1, 0–1). Utvisningar: Vita Hästen: 2x2. Tingsryd: 5x2. Publik: 2 162.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!